Μητσοτάκης: Eνίσχυση 600 ευρώ το Δεκέμβριο στους υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού

Μητσοτάκης: Eνίσχυση 600 ευρώ το Δεκέμβριο στους υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού

Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ ανά υπάλληλο στους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για το Δεκέμβριο που θα αφορά τους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Τρίπολη.

«Ήταν υποχρέωσή μας να αυξήσουμε τις αποδοχές των γιατρών. Όλες οι αυξήσεις θα είναι αναδρομικές και από τον Ιανουάριο θα υπάρξει νέα προσαύξηση των επιδομάτων. Δώσαμε τη δυνατότητα οι γιατροί πλήρους απασχόλησης να μπορούν να λειτουργούν και ως ιδιώτες. Τιμώ τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικά αυτούς που ανθίστανται στον πειρασμό να μετακινηθούν στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς τέτοια απόφαση θα χάναμε γιατρούς στο ΕΣΥ.

Όπως διαπιστώνετε έδειξα μια φωτογραφία της βασικής μας διαφοράς στο πολιτικό σκηνικό. Άλλοι μόνο φωνασκούν και άλλοι σχεδιάζουν και δρουν. Να ανακοινώσω δυο κεντρικές αποφάσεις.

Πρώτον, με βάση μεγάλες δυσκολίες της αγοράς διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις.

Δεύτερον, με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο».



Οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας;» 

«Δεν πρέπει να μιλάμε για διπλές εκλογές αλλά μόνο για εθνικές εκλογές. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ψήφους, για δήθεν μηνύματα. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Το ψηφοδέλτιο είναι ένα και σταθερό, αυτό που θα κάνει αυτοδύναμη την Ελλάδα και κυβέρνηση ξανά τη ΝΔ. Κάναμε πολλά, αλλά έχουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Η χώρα δεν έχει πολυτέλεια άγνωστων πολύχρωμων πειραμάτων ή από κομφούζιο πολιτικής αστάθειας. Οι διεθνείς συνθήκες και εθνικές ανάγκες απαιτούν καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες». 

«Συσπειρώνουμε κάθε πολίτη που πιστεύει στον υπεύθυνο πατριωτισμό και στον δημιουργικό εκσυγχρονισμό. Το δίλημμα είναι σαφές. Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας; Ας μην κρυβόμαστε σε αυτό θα κληθεί να απαντήσει ο πολίτης. Ισχύει απόλυτα αυτό το ερώτημα όπως και η πεποίθησή μου ότι οι πολίτες θα απαντήσουν με μία ψήφο που κρύβει τρεις λέξεις, σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια», πρόσθεσε. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή