Διπλή εξαγγελία από Μητσοτάκη

Διπλή εξαγγελία από Μητσοτάκη

600 ευρώ σε ενστόλους, πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο σημαντικές εξαγγελίες με έντονο «προεκλογικό άρωμα» έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την κεντρική του ομιλία στην Τρίπολη. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε: α) διατηρείται το πλαφόν 3% στις αυξήσεις στις επαγγελματικές μισθώσεις για έναν ακόμη χρόνο και β) τον Δεκέμβριο θα δοθεί εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού ύψους 600 ευρώ. Παράλληλα ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην αρχή της ομιλίας του στην τραγική είδηση του θανάτου του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες από έκρηξη καυστήρα, σημείωσε πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι πρέπει για να αποδοθούν ευθύνες.

Το προεκλογικό άρωμα της περιοδείας στην Αρκαδία είχε διαφανεί από την αρχή της ημέρας, όπου ο πρωθυπουργός ευρισκόμενος στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου έδωσε «παμπελοποννησιακό χαρακτήρα» στην περιοδεία, αφού στην Αρκαδία βρέθηκαν στελέχη από όλους τους νομούς. Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βιομηχανική Περιοχή, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους 18 επιχειρήσεων από όλες τις περιφερειακές ενότητες Πελοποννήσου, που απασχολούν συνολικά 8.375 εργαζομένους και έχουν επενδυτικό πλάνο 850 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια, σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει συντάξει ένα αναπτυξιακό σχέδιο «για να μπορέσουμε ακριβώς να προσδιορίσουμε την ανάγκη ενός συνεκτικού σχεδίου σε περιφερειακό επίπεδο, το οποίο να συνενώνει διάφορα χρηματοοικονομικά εργαλεία και να υπακούει σε μία ενιαία λογική». Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το θέμα της προόδου που έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια, σημειώνοντας πως «τότε θα μιλούσατε για φορολογία, για μια οικονομία η οποία δεν αναπτυσσόταν», ενώ «τώρα έχουμε ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μιας οικονομίας η οποία αναπτύσσεται». Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας είπε πως είναι «εισαγόμενο» και από δω και στο εξής η προσοχή μας πρέπει να στραφεί περισσότερο στις επιχειρήσεις, για να τονώσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «προσωπικά θεωρώ απόλυτη προτεραιότητα την ένταξη στο δίκτυο μονάδων που μπορούν να χρησιμοποιούν ΑΠΕ για να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους», χαρακτηρίζοντας αυτή την εξέλιξη συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, που «όσο πιο γρήγορα το κάνουμε τόσο πιο ανταγωνιστικοί θα είμαστε».

Διπλή εξαγγελία από Μητσοτάκη-1
Με τους εκπροσώπους 18 επιχειρήσεων συνομίλησε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης. [INTIME NEWS]

Εντονο προεκλογικό άρωμα είχε η χθεσινή περιοδεία του πρωθυπουργού στην Αρκαδία.

200 έργα και 5,25 δισ.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τρίπολη είχε αναφορές σε όλη την Πελοπόννησο, με τον πρωθυπουργό να παρουσιάζει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα ύψους 5,25 δισ. ευρώ με 200 έργα που ακουμπούν σε όλους τους τομείς, που θα αντιστρέψει «το αναπτυξιακό έλλειμμα της Πελοποννήσου». Αυτό συνδυαστικά με τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα οι οποίες στηρίζονται και από κρατικές χρηματοδοτήσεις, είναι ικανά να αλλάξουν την πορεία της περιοχής, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν. Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος σε ένα θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Αρκαδία –την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο– σημείωσε: «Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για το πού θα τοποθετηθούν οι ανανεώσιμες. Η χώρα χρειάζεται περισσότερες ΑΠΕ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να μπουν παντού», προσθέτοντας πως «δεν θα γεμίσουμε ΑΠΕ τα μοναδικά μας ελληνικά βουνά» και «το Μαίναλο θα προστατευθεί», ενώ στο θέμα επανήλθε και κατά τη βραδινή του ομιλία λέγοντας πως «είναι οριστική μου απόφαση το όρος Μαίναλο να ενταχθεί στα απάτητα βουνά», χαρακτηρίζοντάς το «δώρο της φύσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή