Κώστας Αχ. Καραμανλής: Έρχονται χιλιομετρικές χρεώσεις στα διόδια – Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Έρχονται χιλιομετρικές χρεώσεις στα διόδια – Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις διοδίων στις εθνικές οδούς

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι σταδιακά θα αρχίσουν να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις.

«Επειδή διαβάζω διάφορα περί αυξήσεων που έρχονται με τον πληθωρισμό, η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει αύξηση διοδίων», τόνισε ο υπουργός στον τ/σ Action24.

«Όπως έχει γίνει παραδείγματος χάρη στην Πελοπόννησο, έτσι και στις υπόλοιπες παραχωρήσεις, θα πάμε σε μία διαδικασία όπου σιγά-σιγά θα δείτε να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις. Αυτό είναι το δίκαιο. Αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις για το διαγωνισμό για τα ηλεκτρονικά διόδια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη λελογισμένη μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό, η οποία θα εφαρμοστεί από το 2024. Επισήμανε ότι καθώς πρόκειται για περιφερειακό δρόμο δεν μπορεί να υπάρξει αναλογική χρέωση.

Γραμμή 4 και «πράσινα» ταξί & λεωφορεία

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στα έργα που γίνονται για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στην Αττική, όπως η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, η υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως και η Γραμμή 4 του Μετρό.

Ειδικά για το τελευταίο θέμα, ανέφερε ότι αν και στα Εξάρχεια υπήρξε μία αναστάτωση, η υπόθεση πήγε στο ΣτΕ και έχει λήξει.

«Και εγώ προσωπικά επειδή μένω στο κέντρο της Αθήνας, σέβομαι απόλυτα τους πολίτες, που τους δημιουργεί αναστάτωση ένα εργοτάξιο», επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αναφερόμενος στην προσπάθεια τα εργοτάξια του Μετρό να είναι όσο πιο πράσινα και φιλικά προς την καθημερινότητα της πόλης. 

Επιπλέον, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η λυβέρνηση δίνει κίνητρα ώστε να «πρασινίσει» ο στόλος των ταξί και των λεωφορείων.

«Σε λίγους μήνες θα δείτε “πράσινα” λεωφορεία στους δρόμους», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι πρέπει και οι Δήμοι να χωροθετήσουν ταχύτατα χώρους φόρτισης ηλεκτρονικών ΙΧ, αλλά και να δοθούν κίνητρα, όπως δωρεάν στάθμευση.

Ίδρυμα «Αντώνης Σαμαράς»

Ερωτηθείς για τη χθεσινή εκδήλωση έναρξης λειτουργίας του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς», ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι «ήταν όλοι παρόντες. Τόσο από τη ΝΔ, όσο και εκτός των στενών κομματικών ορίων της, γεγονός που δείχνει την ενότητα της παράταξης, ενώ στην ομιλία του έκανε μία αναδρομή στην προσωπική του πολιτική πορεία».

Ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε ότι με την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε αφενός ότι προτάσσει το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, αφετέρου ότι ενισχύει την ενότητα της παράταξης.

Ο κ. Καραμανλής, παράλληλα, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μία σαφή πολιτική ταυτότητα και μία γνωστή ιστορική πορεία, υπενθυμίζοντας ότι έχουν γίνει κατά περιόδους «ανοίγματα», με βασικό το άνοιγμα στο κέντρο που έκανε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. 

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του πρώην πρωθυπουργού για τις παρακολουθήσεις, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς, όπως και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε τη σοβαρότητα του ζητήματος για τη Δημοκρατία. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε άλλωστε ότι σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα θεσμικά μέτρα θωράκισης από υποκλοπές, τονίζοντας ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχει θέμα με τα κακόβουλα λογισμικά. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή