AFP: Πληροφορίες για σύλληψη της Εύας Καϊλή – Έρευνα για υπόθεση διαφθοράς

AFP: Πληροφορίες για σύλληψη της Εύας Καϊλή – Έρευνα για υπόθεση διαφθοράς

Η βελγική αστυνομία φέρεται να συνέλαβε την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή με γνώση της κατάστασης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι συνελήφθη η Εύα Καϊλή. Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο AFP πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η σύλληψη σχετίζεται με έρευνα για υπόθεση διαφθοράς, στην οποία εμπλέκεται το Κατάρ, η διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Le Soir ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμα της κ. Καϊλή στις Βρυξέλλες, ενώ συνελήφθη και ο σύντροφός της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Λούκα Βιζεντίνι, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, Πιέρ Αντόνιο Πανζερί καθώς και ο «FG» πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Πανζερί, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αντέδρασε άμεσα και προχώρησε στη διαγραφή της κ. Καϊλή. «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Περισσότερα σε λίγο…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή