Θεωρείο: Συνάντηση «πασών των γενεών»

Θεωρείο: Συνάντηση «πασών των γενεών»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία πολύ διαφορετική επίσκεψη έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κατώφλι του γραφείου του υφυπουργού Γιάννη Μπρατάκου πέρασαν την περασμένη Τετάρτη «γαλάζια» στελέχη όλων των γενεών και είχαν συνάντηση παρουσία του Θανάση Νέζη και του γραμματέα Παύλου Μαρινάκη. Ο Αντώνης Σγαρδέλης, ο Θόδωρος Μπεχράκης, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Γιάννης Κουλιζάκος, ο Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Κώστας Τσιμάρας και ο Θόδωρος Καλαντζής είχαν εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με επίκεντρο τις εκλογές, καθώς πρόκειται για στελέχη με μεγάλη εμπειρία στα οργανωτικά. Αυτό που αποφασίστηκε στο τέλος είναι η ενεργοποίησή τους και η έμπρακτη βοήθειά τους στις εκλογές. Και για τους λάτρεις των εσωκομματικών: όσοι ξέρουν τα πρόσωπα αναγνώρισαν πως η σύνθεση δεν είναι μόνο διαγενεακή, αλλά και εκφράζει το «όλον κόμμα», καθώς πρόκειται για στελέχη «καραμανλικής» και «σαμαρικής» προέλευσης.

Απών και παρών

Ο Ανδρουλάκης δεν εμφανίστηκε χθες στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) στις Βρυξέλλες δημιουργώντας ερωτηματικά για την απουσία του, καθώς παρέμεινε στο Στρασβούργο την ώρα που όλοι οι αρχηγοί κομμάτων επέστρεψαν στις Βρυξέλλες για τις συνόδους των ευρωπαϊκών κομμάτων. Αντίθετα παρών στη συνεδρίαση του PES ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιστρέφει η λίστα;

Η υπόθεση της Καϊλή επαναφέρει στην επικαιρότητα και το θέμα της επιλογής των ευρωβουλευτών, με πολλούς να λένε πως είναι η καλύτερη ευκαιρία να επανέλθει η λίστα και την ευθύνη για την ποιότητα εκείνων που εκπροσωπούν τη χώρα να την έχει ο επικεφαλής του κάθε κόμματος. Ο αντίλογος είναι πως στις περισσότερες χώρες –συγκεκριμένα στις 20 από τις 27– οι Ευρωπαίοι έχουν άμεσο ή έμμεσο λόγο στην εκλογή των αντιπροσώπων τους στην Ευρωβουλή και η άποψη πως «οι πολίτες ψηφίζουν λάθος» δημιουργεί περίεργους συνειρμούς.

Τετ α τετ με Μελόνι

Το πρώτο τετ α τετ, όπως είχε γράψει η στήλη εδώ και δύο εβδομάδες, είχε χθες στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι. Η συζήτηση εστιάστηκε στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων και στη διεύρυνση της συνεργασίας σε θέματα ενέργειας και οικονομικής διακυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός, όπως σημειώνει το Μαξίμου, ενημέρωσε την κ. Μελόνι για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, επισημαίνοντας την επιθετική τουρκική ρητορική, που απειλεί ευθέως την Ελλάδα και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η ιταλική προεδρία –σε ανακοίνωσή της– μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «κοινό ενδιαφέρον για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ρώμης και Αθήνας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT