Δημοσκόπηση: Διεύρυνση του προβαδίσματος για τη Ν.Δ.

Δημοσκόπηση: Διεύρυνση του προβαδίσματος για τη Ν.Δ.

Οδηγός της εκλογικής αναμέτρησης που πλησιάζει θα είναι η οικονομία. Αυτό προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ στις 18-19 Δεκεμβρίου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Δημοσκόπηση: Διεύρυνση του προβαδίσματος για τη Ν.Δ.-1

Με το βλέμμα των πολιτών στραμμένο στις ανατιμήσεις στην αγορά, άνοδο κατά δύο μονάδες στον δείκτη καταλληλότητας για θέματα οικονομίας και ανάπτυξης καταγράφει ο πρωθυπουργός, φθάνοντας το 37%. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%. Σε ανάλογο ερώτημα, ποιος από τους αρχηγούς μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 45% (+2%), ο Αλέξης Τσίπρας αποτυπώνεται στο 24% (-2%) και ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 4% (-2%). Για τα θέματα διαφάνειας, τον πρωθυπουργό εμπιστεύεται το 28% των ερωτηθέντων, όπως και τον Αλέξη Τσίπρα. 10% προτιμά τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, στον απόηχο του Qatargate, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει πτώση της τάξης του 1% – Προβάδισμα Μητσοτάκη στα θέματα οικονομίας.

Η απλή αναλογική που έρχεται έχει φουντώσει τη συζήτηση για το μοντέλο διακυβέρνησης. Η γαλάζια παράταξη προκρίνει την αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες, θέλοντας ισχυρή εντολή από τις πρώτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ των συμμαχιών από την πρώτη Κυριακή με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση. Στο κρίσιμο ερώτημα της Pulse, ποιον κυβερνητικό συνδυασμό θα προτιμούσατε, το 41% επιλέγει σε αυτόν να συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία. Είτε αυτοδύναμα (33%) είτε ως βασικός κορμός σε μια συνεργασία (8%). Το 32% επιθυμεί να δει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μαξίμου είτε αυτοδύναμο (15%) είτε ως κύριο εταίρο ενός σχήματος (17%). Το 48% του δείγματος τάσσεται υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και το 33% υπέρ των συνεργασιών.

Σε σχέση με το «market pass» καταγράφεται προβληματισμός, καθώς το 39% θεωρεί πως «σίγουρα ναι» (19%) ή «μάλλον ναι» (20%) θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών. Το 53% εκτιμά ότι «μάλλον όχι» (21%) ή «σίγουρα όχι» (32%) δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή