Κάλπες με το κυβερνητικό έργο – Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

Κάλπες με το κυβερνητικό έργο – Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

Σύγκριση με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ ανά τομέα θα επιδιώξει το Μαξίμου

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ημέρες πριν ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση του διπλού έργου στη Βόρεια Ελλάδα: της γέφυρας στον Αλιάκμονα και μετά στην έναρξη της συμβασιοποίησης του Flyover στη Θεσσαλονίκη. Χθες ο κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκε και μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Βασίλης Κικίλιας με θέμα «τη μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού» τη χρονιά που φεύγει, ενώ σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με ατζέντα το κυβερνητικό έργο που έχει ήδη γίνει ή πρόκειται να γίνει.

Από τα παραπάνω εξάγεται το εύλογο συμπέρασμα, που έχει ήδη αποτυπωθεί σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη, πως ο πρωθυπουργός μπαίνοντας στην τελική ευθεία προς τις εκλογές –που το πιθανότερο πλέον είναι να γίνουν προς την άνοιξη– θέλει να δώσει απόλυτη έμφαση στο κυβερνητικό έργο, αναδεικνύοντας τα όσα έχουν γίνει ανά τομέα και παράλληλα να μπορεί να υπάρξει σύγκριση με τον βασικό αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πάμε σε man to man, στη λογική δηλαδή τι κάναμε ανά υπουργείο, καθώς η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια είναι πολύ σημαντική, παρά τις μεγάλες και εξωγενείς δυσκολίες», λέει στην «Κ» κυβερνητικό στέλεχος. Και το σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα κινηθεί σε αυτή τη λογική, καθώς μεταξύ άλλων θα γίνει παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Κυριάκο Πιερρακάκη του θέματος «Τρία χρόνια ψηφιακό κράτος», ενώ άλλοι υπουργοί θα παρουσιάσουν σημαντικά νομοσχέδια προς απόδειξη πως η κυβέρνηση «δεν έχει κατεβάσει τα μολύβια»: ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια Μίνα Γκάγκα θα παρουσιάσουν το νομοσχέδιο για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων, ενώ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και η υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη τον νέο κώδικα μετανάστευσης.

Παρουσίαση «των τριών χρόνων ψηφιακού κράτους» θα κάνει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυρ. Πιερρακάκης.

Η επιτυχία του τουρισμού

Οπως προειπώθηκε, κεντρική βούληση της κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει τις επιτυχίες που έχει καταγράψει ανά τομέα. Χθες ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στην εκδήλωση για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το έτος που φεύγει. Η κυβέρνηση έχει λόγο να «πανηγυρίζει» για αυτό που πέτυχε φέτος «η βαριά βιομηχανία της χώρας», η οποία ξεπέρασε κατά 2,5 με 3 δισ. ευρώ τον στόχο του προϋπολογισμού και τα έσοδα ήδη φθάνουν τα 18 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός είπε πως με βάση τα δεδομένα φέτος «μπορούμε ανεπιφύλακτα να μιλάμε για επιτυχία και για τη μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού», προσθέτοντας πως «οι αφίξεις ώς το τέλος της χρονιάς εκτιμούμε ότι θα φθάσουν στο 88% του αριθμού-ρεκόρ του 2019, ενώ «οι εισπράξεις θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα, ίσως και λίγο υψηλότερα και έτσι από τα 15 δισ. που έχουν προβλεφθεί ως έσοδα για το 2022 θα προστεθούν τουλάχιστον 3 δισ. ακόμη». Το σημαντικό που πέτυχε φέτος η χώρα είναι πως η σεζόν ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου, νωρίτερα από ποτέ και συνεχίζεται ακόμη, ενώ αυτή η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ενίσχυσε και άλλους κλάδους της οικονομίας, καθώς οι τζίροι σε καταλύματα και εστίαση αυξήθηκαν κατά 34,13% και κατά 18,01% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019. Παράλληλα κερδήθηκε και το στοίχημα της κρουαζιέρας με 5.000 calls και αύξηση του homeporting σε ελληνικά λιμάνια, αριθμός-ρεκόρ που συνοδεύτηκε από την ένταξη νέων προορισμών εντός της χώρας. «Είναι πια μια κατάκτηση για τον ελληνικό τουρισμό. Δεν έτυχε, πέτυχε», είπε ο πρωθυπουργός εν μέσω χειροκροτημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή