Μητσοτάκης: «Κυβέρνηση με διπλή αποστολή»

Μητσοτάκης: «Κυβέρνηση με διπλή αποστολή»

Εμφαση στα μέτρα στήριξης έδωσε στην ομιλία του στο Υπουργικό ο κ. Μητσοτάκης

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, ενδεικτικό του τι θα ακολουθήσει μετά τις γιορτές, έλαβε χώρα το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εστιάζει στα μέτρα ενίσχυσης των ασθενεστέρων και στην κριτική της αντιπολίτευσης. «Αριστεροί του χαβιαριού και φιλελεύθεροι πολυτελείας κάνουν εύκολη κριτική», είπε σχολιάζοντας πως «δεν μπορεί να θεωρείται επιδοματική μια πολιτική που αφορά το 85% των πολιτών» και «δεν μπορεί τα 650 εκατομμύρια να είναι ταυτόχρονα και “ψίχουλα” και “υπερβολικά”». Με μια στοχευμένη ομιλία που απευθυνόταν στους μη προνομιούχους ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο τελευταίο μέτρο που εξήγγειλε η κυβέρνηση, το market pass, σημειώνοντας πως αποτελεί ένα έξτρα στήριγμα «μετά τις επιδοτήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα, το διευρυμένο επίδομα θέρμανσης και το “καλάθι του νοικοκυριού”», καταλήγοντας πως πρόκειται για ένα μέτρο που επιστρέφει στην κοινωνία ένα σημαντικό μέρος των υπερεσόδων των πιο ισχυρών. «Από τα διυλιστήρια, δηλαδή, στους πολίτες». Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη «διπλή αποστολή της κυβέρνησης» που όπως είπε είναι «από τη μία πλευρά να πρωτοστατεί στην ανάπτυξη, ταυτόχρονα, όμως, να στηρίζει και τους πολίτες, γιατί είμαστε λαϊκή παράταξη». Εν συνεχεία, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ατζέντα του Υπουργικού, με τον κ. Μητσοτάκη να εστιάζει στον απολογισμό της τριετούς ψηφιακής εμπειρίας, καθώς και σε δύο σημαντικά νομοσχέδια Υγείας, τα οποία ρυθμίζουν σημαντικές προκλήσεις της εποχής.

«Ελπιδοφόρο το 2023»

Το κλείσιμο της εισαγωγικής τοποθέτησης του πρωθυπουργού είχε και πολιτικό μήνυμα, καθώς μπαίνουμε σε εκλογική χρονιά. «Ολη μας η δράση είναι στην ίδια κατεύθυνση: τη σταθερή πρόοδο της Ελλάδος για μια καλύτερη ζωή για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες. Εύχομαι, λοιπόν, καλές γιορτές, υγεία, δύναμη, υγεία ψυχική, σωματική, λίγη ξεκούραση, να φορτίσουμε όλοι τις μπαταρίες μας για ένα δύσκολο αλλά και ταυτόχρονα ελπιδοφόρο 2023».

Πρέπει να πρωτοστατούμε στην ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα να στηρίζουμε τους πολίτες, γιατί είμαστε λαϊκή παράταξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ανάμεσα στα βασικά ζητήματα στα οποία ποντάρει η κυβέρνηση είναι και η γενική πορεία της οικονομίας, η οποία, μαζί με τη στήριξη των πιο αδύναμων, στο Μαξίμου θεωρούν πως θα βγάλει σε ξέφωτο. Χαρακτηριστική είναι έρευνα του Economist για συνολικά 34 χώρες, στην οποία «η Ελλάδα αναδεικνύεται οικονομική πρωταθλήτρια σε παγκόσμιο επίπεδο», όπως είπε χθες ο κ. Οικονόμου. Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα ο Economist συγκέντρωσε στοιχεία 34 χωρών με πέντε οικονομικούς δείκτες –το ΑΕΠ, τον πληθωρισμό, το εύρος πληθωρισμού, την απόδοση της χρηματιστηριακής αγοράς και το δημόσιο χρέος– και κατέταξε κάθε οικονομία ανάλογα με το πόσο καλά τα πήγε σε κάθε τομέα και συνολικά. «Με βάση τα αποτελέσματα της κατάταξης αυτής, ο Economist κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που τα πήγαν καλύτερα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην Αλβανία

Τέλος, ο πρωθυπουργός σήμερα θα βρίσκεται στην Αλβανία και συγκεκριμένα στη Χειμάρρα, τη Λιβαδειά και τη Δερβιτσάνη, όπου είχε προγραμματιστεί να πάει στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά η επίσκεψη αναβλήθηκε. Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ενώ κατά πληροφορίες ο κ. Ράμα ενδέχεται να βρεθεί στην περιοδεία της Δερβιτσάνης, χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί η παρουσία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή