Ερίκ Μαμέρ: «Εθιμοτυπικές οι συναντήσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου»

Ερίκ Μαμέρ: «Εθιμοτυπικές οι συναντήσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου»

Εθιμοτυπικές χαρακτήρισε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, τις συναντήσεις που είχε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με επιτρόπους τον Νοέμβριο του 2021 – όταν δηλαδή ο πρώην επίτροπος συμμετείχε στη ΜΚΟ Fight Impunity του Αντόνιο Παντσέρι, που έχει εμπλακεί στο Qatargate.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εθιμοτυπικές χαρακτήρισε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, τις συναντήσεις που είχε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με επιτρόπους τον Νοέμβριο του 2021 – όταν δηλαδή ο πρώην επίτροπος συμμετείχε στη ΜΚΟ Fight Impunity του Αντόνιο Παντσέρι, που έχει εμπλακεί στο Qatargate. Ο κ. Μαμέρ ανέφερε ότι από τον εσωτερικό έλεγχο που διεξήχθη, ο κ. Αβραμόπουλος «σε καμία από αυτές τις συναντήσεις δεν εκπροσωπούσε τη ΜΚΟ» και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή έχει ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τον Ελληνα πρώην επίτροπο «σχετικά με το πώς σεβάστηκε τις προϋποθέσεις που ορίζονται για τη μετά θητεία δραστηριότητά του και με το πώς εκπροσώπησε αυτή την οργάνωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος έχει αποστείλει επιστολή στην Κομισιόν, στην οποία αναφέρει ότι η θέση του στη συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν απαιτούσε καμία δραστηριότητα «λόμπινγκ», αλλά αφορούσε εκστρατείες υπεράσπισης και ευαισθητοποίησης, όπως συμμετοχή σε συνέδρια, συνεντεύξεις, δημοσίευση άρθρων, για την προώθηση του στόχου της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή