Εύα Καϊλή: Δεσμεύτηκε το ακίνητο που είχε αγοράσει στην Πάρο

Εύα Καϊλή: Δεσμεύτηκε το ακίνητο που είχε αγοράσει στην Πάρο

Η δέσμευση έγινε από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Νόμιμη η αγορά λέει ο συνήγορος της.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεσμεύθηκε με απόφαση της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, το οικόπεδο συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η δέσμευση αποφασίστηκε στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που είχαν η ευρωβουλευτής και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Πάντως, μέσω του Έλληνα συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου η ευρωβουλευτής είχε προ ημερών αναφέρει ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε καθ’ όλα νόμιμη και τα χρήματα για αυτήν δικαιολογούνται απο τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Καϊλή απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες για το σκάνδαλο Qatargate, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με ή χωρίς όρους. 

Η διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών και αναμένονται οι ανακοινώσεις από τις βελγικές αρχές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή