Θεωρείο: «Κλειδώνει» στο Επικρατείας

Θεωρείο: «Κλειδώνει» στο Επικρατείας

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίνιγμα εξακολουθεί να αποτελεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι αποφάσεις ανήκουν στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα τις πάρει εν καιρώ. Το βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι πως το ψηφοδέλτιο θα ανανεωθεί σχεδόν πλήρως. Από τους εν ενεργεία βουλευτές Επικρατείας ο μόνος που είναι πολύ πιθανόν να είναι ξανά σε εκλόγιμη θέση είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος θυμίζω πως στις προηγούμενες εκλογές δεν εξελέγη, αλλά έγινε βουλευτής στη θέση της αείμνηστης Μαριέττας Γιαννάκου.

Δημοσκόπηση στα ανατολικά

Βαδίζοντας πλέον προς τις εκλογές, σε σχεδόν όλες τις περιφέρειες της χώρας διεξάγονται μετρήσεις τόσο για τα κόμματα όσο και για τους υποψηφίους. Η τελευταία που έμαθα αφορούσε τα ανατολικά της Αττικής, μια περιοχή με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι πολύ πιθανόν να αυξήσει ακόμα και κατά δύο τις έδρες της μετά την απογραφή. Εκεί η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό σχεδόν 39%, σημειώνοντας νταμπλ σκορ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πέριξ του 20%. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 8,5%, ενώ επιβεβαιώνεται πως η περιοχή έχει πολλή Δεξιά και άκρα Δεξιά, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να είναι στο 4,7% και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στο 2,7%. Ενδιαφέρον έχουν και οι υποψήφιοι, με την πρώτη τριάδα να δείχνει «κλειδωμένη»: πρώτος είναι ο Μάκης Βορίδης –με διαφορά– και ακολουθούν Στέλιος Πέτσας και Γεωργία Μαρτίνου. Επεται η τριάδα Ζαχαράκη, Οικονόμου και Βλάχου με μικρή απόσταση. Οσοι πάντως γνωρίζουν την περιοχή λένε πως από τη δεύτερη τριάδα ο Βλάχος είναι ο πιο παραδοσιακός παίκτης και δεν τόσο εύκολο να μείνει εκτός.

Στη Βουλή ΑΔΑΕ και ΕΣΡ

Η κυβέρνηση διέψευσε χθες κατηγορηματικά δημοσιεύματα περί αλλαγής του Χρήστου Ράμμου εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του νέου έτους. Γεγονός πάντως είναι πως αρχές του χρόνου η Βουλή έχει προγραμματισμένες συνεδριάσεις που αφορούν τη λήξη της θητείας μελών της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε φαίνεται ενόψει εκλογών να θέλει αλλαγές στο ΕΣΡ.

Συγκινημένος

«Δεν θα το έχανα με τίποτα. Θα ερχόμουν από την άλλη άκρη του κόσμου», είπε ο Πύρρος Δήμας από τη Χειμάρρα, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στους Ελληνες της Αλβανίας. Ο Δήμας ήταν συγκινημένος, με τους συμπατριώτες του να τον υποδέχονται με θερμό χειροκρότημα.

Νέος «Δούρειος Ιππος»

Ο Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «Δούρειο Ιππο» την Εύα Καϊλή και επιμένει στον χαρακτηρισμό. Εχει δίκιο; Πολλοί λένε πως «ναι», αλλά τι νόημα έχει; Η Εύα Καϊλή ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και με αυτή την ιδιότητα συνελήφθη. Η συζήτηση περί Δουρείων Ιππων και άλλων δαιμονίων μπορεί να γίνει ατέρμονη. Και θα σας πω γιατί: μετά τις εθνικές εκλογές και την παραίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη από τη θέση του ευρωβουλευτή –αφού θα έχει εκλεγεί πλέον βουλευτής στην Ελλάδα– τη θέση του θα πάρει ο Νίκος Παπανδρέου, που ένα μήνα πριν αποθέωνε την κυβέρνηση για το «καλάθι του νοικοκυριού». Με απλά λόγια, έρχεται και άλλος «Δούρειος Ιππος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT