Θεωρείο: Σενάρια…. εκπροσώπων

Θεωρείο: Σενάρια…. εκπροσώπων

Σενάρια…εκπροσώπων Ποιος τελικά θα είναι ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. στις εκλογές; Κομματικές πηγές μού έλεγαν σχετικά πως ο νυν, Γιάννης Οικονόμου, δύσκολα θα παραμείνει στη θέση που έχει σήμερα, καθώς αυτό θα συνεπάγεται μεταπήδηση στο Επικρατείας και να αφήσει πίσω του τη Φθιώτιδα

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος τελικά θα είναι ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. στις εκλογές; Κομματικές πηγές μού έλεγαν σχετικά πως ο νυν, Γιάννης Οικονόμου, δύσκολα θα παραμείνει στη θέση που έχει σήμερα, καθώς αυτό θα συνεπάγεται μεταπήδηση στο Επικρατείας και να αφήσει πίσω του τη Φθιώτιδα. Και ως γνωστόν, αν αφήσεις κάτι πίσω τότε δεν γυρνάς εύκολα, εκτός αν ο παλιός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έχει βλέψεις για μια μελλοντική υποψηφιότητα στην Αθήνα. Η πηγή μου, με γνώση των όσων συζητιούνται, μου πέταξε μια περίεργη ιδέα. Μπορεί η Ν.Δ. να μην έχει καν εκπρόσωπο, με την έννοια που τον εννοούμε ώς τώρα. Και εξήγησε: ο Μητσοτάκης θα επιλέξει ένα Επικρατείας πλήρως ανανεωμένο, με εκπροσώπους από όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις ειδικότητες. Ως εκ τούτου θα έχει 15 «μικρούς εκπροσώπους» για κάθε θέμα. Αυτό πρακτικά δεν σημαίνει πως δεν θα οριστεί κάποιο κεντρικό πρόσωπο, αλλά θα είναι «ήσσονος σημασίας», καθώς δεν θα έχει τον κεντρικό ρόλο που έχει σήμερα.

Μετά τον Ηλιόπουλο

Φεύγω από τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. και πάω στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου επίσης ο αντικαταστάτης του Νάσου Ηλιόπουλου καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου. Ακουσα όμως δύο ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι. Η μία είναι γνωστή δημοσιογράφος που καλύπτει χρόνια το κεντροαριστερό ρεπορτάζ σε έντυπα, με μεγάλη πορεία στον χώρο. Το έτερο πρόσωπο είναι και αυτό δημοσιογράφος, αλλά θα γράψω και το όνομά του, καθώς ο ίδιος ετοιμάζεται να αφήσει τη δημοσιογραφία και να μπει και στη Βουλή μέσω της Αν. Αττικής. Πρόκειται για τον Γιώργο Καραμέρο, ο οποίος έχει γράψει χιλιόμετρα στα media και πολλοί θεωρούν πως αποτελεί ιδανική επιλογή.

Πασχαλινή διάθεση

Ο πρωθυπουργός παρακάλεσε τους υπουργούς του την Τετάρτη να είναι ιδιαίτερα συνοπτικοί στις παρουσιάσεις τους στο Υπουργικό. Πρώτος στη σειρά ήταν ο Πιερρακάκης, ο οποίος συμμορφώθηκε στις υποδείξεις: «Θα είμαι σύντομος, κύριε πρόεδρε», είπε, «εξάλλου όπως έχει ειπωθεί από έναν σπουδαίο καθηγητή, όλα μπορούν να συνοψιστούν ακόμη και με λίγα λόγια. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Καινή Διαθήκη συνοψίζεται με δύο λέξεις: Χριστός Ανέστη».

Σιωπηλή στήριξη;

Καμία κινητικότητα δεν επιδεικνύει η Ν.Δ. στο Βόρειο Αιγαίο για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού «δεν κινείται φύλλο» για πιθανές υποψηφιότητες για την Περιφέρεια. Αυτό έχει κάνει πολλούς να λένε πως ο νυν περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, αποτελεί «σιωπηρή» επιλογή για το Μαξίμου, καθώς ενόψει εθνικών εκλογών θέλει να πετύχει παντού τη μέγιστη συσπείρωση.

Σεβασμός

Με σεβασμό μιλούν διπλωμάτες από σημαντικές πρωτεύουσες για τη διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αννα – Μαρία Μπούρα, η οποία χειρίζεται πολλές και κρίσιμες υποθέσεις. Και όπως μου έλεγε έμπειρος Ελληνας διπλωμάτης, «ο σεβασμός είναι σημαντικότερος από τις φιλοφρονήσεις, οι οποίες πολλές φορές αποτελούν μειονέκτημα».

Δύο εκδηλώσεις

Δεν μπορεί να διαφύγει την προσοχή πως ο Α/ΓΕΕΘΑ τις τελευταίες 20 ημέρες έχει πάει σε δύο «κεντρικές» εκδηλώσεις: μία του Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια του Ιδρύματός του και η δεύτερη στη δημόσια συνεδρία υποδοχής του Προκόπη Παυλόπουλου ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών. Και στις δύο περιπτώσεις οι κεντρικοί ομιλητές αναφέρθηκαν στο θέμα των υποκλοπών με σκληρά λόγια. Και το σημειώνω, καθώς ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει βρεθεί στο επίκεντρο του θέματος.

Θολό κλίμα

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην εγχώρια και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή –και αναφέρομαι στις υποκλοπές, στο σκάνδαλο της Καϊλή και στην υπόθεση με τη Μαρία Σπυράκη– έχουν ενισχύσει την κακή δημοσιότητα για την Ελλάδα στο εξωτερικό. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης με μια σειρά θετικών ειδήσεων στο πεδίο της οικονομίας, το αποτέλεσμα, όπως μου έλεγε έμπειρος περί του… κλίματος των Βρυξελλών, «είναι θολό» και χρειάζεται «πολλή δουλίτσα ακόμη».

Χωρίς δελτίο Τύπου

Χωρίς κάποιο δελτίο Τύπου έγινε τελικά την Πέμπτη που μας πέρασε η συνάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο. Η Προεδρία αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση κατά την οποία έλεγε μόνο ότι ο κ. Ράμμος τής παρέδωσε την ετήσια Εκθεση Πεπραγμένων της Ανεξάρτητης Αρχής και την ενημέρωσε για τις δραστηριότητές της – και έτσι σοφότεροι δεν γίναμε.

«Σταυροφορία» Πεταλωτή

Ειδική αποστολή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ροδόπη, είναι πιθανόν να αναλάβει ο Γιώργος Πεταλωτής, που συζητείται για υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον νομό. Σε αυτή την περίπτωση θα δούμε τον πρώην εκπρόσωπο της κυβέρνησης Παπανδρέου και του ΚΙΔΗΣΟ να αναλαμβάνει μια άτυπη σταυροφορία, αφού θα είναι ο χριστιανός υποψήφιος έναντι του νυν βουλευτή –που είναι ο μουσουλμάνος– Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος πάντως τα έχει «σπάσει» με τον Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής, βρίσκοντας ερείσματα και στον χριστιανικό πληθυσμό.

«Εχουμε Λοβέρδο» 

Θα κάνει η Ν.Δ. μεταγραφές από άλλους χώρους; Στη σελίδα 6 μπορείτε να διαβάσετε πλήρες ρεπορτάζ για το θέμα. Εδώ θα σας πω συγκεκριμένα για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Μετά την υπόθεση Καϊλή, με την οποία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε συνδεθεί στενά στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, καθώς η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αποτέλεσε «λοχαγό» του, στη Ν.Δ. δεν συζητάνε καν σενάρια και φλερτ. Κυβερνητική πηγή, μάλιστα, όταν ρωτήθηκε προσφάτως εάν υπάρχει περίπτωση μεταγραφής του Λοβέρδου απάντησε με χιούμορ: «Εχουμε Λοβέρδο (σ.σ. τον Γιάννη) και δεν θέλουμε άλλον».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή