Αθήνα και Κομοτηνή ο Μητσοτάκης

Αθήνα και Κομοτηνή ο Μητσοτάκης

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε βουνό ούτε θάλασσα επιλέγει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Πρωτοχρονιά. Ο πρωθυπουργός επέστρεψε χθες το απόγευμα από τα Χανιά και βρέθηκε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα παραμείνει στην Αθήνα με την οικογένειά του. Ηδη το επιτελείο του σχεδιάζει τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του, που θα είναι η Κομοτηνή, την οποία θα επισκεφθεί μετά τα Φώτα. Ο πρωθυπουργός περιμένει τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς να πάρει στα χέρια του τις τελικές εισηγήσεις των Μαρινάκη, Μπρατάκου και Νέζη για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Βραζιλία – Γιάννενα και Φανάρι

Oπως σας είχε ενημερώσει η στήλη από την Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε πρόσκληση για να παραστεί στην ορκωμοσία του Λουίς Ινάσιο Λούλα την Πρωτοχρονιά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη στη Βραζιλία, όπου ταξίδεψε μαζί με την οικογένειά του. Ο μόνος συνεργάτης που τον συνοδεύει είναι ο διπλωματικός του σύμβουλος, Βαγγέλης Καλπαδάκης. Θα βρίσκεται πίσω στην Αθήνα στις 3 Ιανουαρίου και σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα Φώτα να επισκεφθεί τα Ιωάννινα. Εκτός των τειχών, στην Κωνσταντινούπολη, θα βρεθεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης τα Θεοφάνια, καθώς είναι προσκεκλημένος του Πατριάρχη. Θα παρευρεθεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο χοροστατούντος του κ.κ. Βαρθολομαίου. Το πρόγραμμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τώρα σχεδιάζεται και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει επαφές με Eλληνες της Πόλης.

Περιπετειώδες ταξίδι

Δεν έφτανε η περιπέτεια στον αέρα με το ελικόπτερο, το ταξίδι του Νίκου Δένδια στο Aγιον Ορος συνοδεύτηκε και από ένα λιποθυμικό επεισόδιο λόγω ορθοστατικής υπότασης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στη Μονή Ξενοφώντος. Χρειάστηκε να τον εξετάσει γιατρός από το Κέντρο Υγείας Καρυών και τελικά δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του λόγω ελαφρού τραυματισμού. Σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε όσους ενδιαφέρθηκαν για την υγεία του, συμπληρώνοντας: «Είμαι απολύτως καλά, με δύο αμυχές από την πτώση και εντυπωσιασμένος από όσα είδα και άκουσα από την 1η επίσκεψη ΥΠΕΞ στο Αγιον Ορος τα τελευταία 11 χρόνια. Δεσμεύτηκα να επιστρέψω σύντομα».

O «τραγουδόσπορος»

Ο «τραγουδόσπορος» ήταν ένα από τα γιορτινά δώρα που έλαβε φέτος ο Κώστας Τασούλας. Ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ναούσης, που του έψαλε τα κάλαντα στο εντευκτήριο των βουλευτών, του εξήγησε πως έτσι ονομάζουν το τσίπουρο της περιοχής που «ευφραίνει καρδίαν» και αναδεικνύει τις φωνητικές ικανότητες όσων το γεύονται. Και επειδή τα δώρα και τα εδέσματα που δέχτηκε από τη Λέσχη ήταν πολλά, ο πρόεδρος της Βουλής, με το γνωστό του χιούμορ, δεσμεύτηκε να τα περάσει στο «πόθεν έσχες» του.

Δεν βγαίνουν τα «κουκιά»

Πεδίο σύγκρουσης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης και σύμπλευσης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ προβλέπεται πως θα αποτελέσει το ζήτημα που έχει προκύψει με την ψήφο των αποδήμων και τις μόλις 3.000 εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους. Ο Μάκης Βορίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές. Να προβλεφθεί, δηλαδή, σύνδεση του αριθμού των βουλευτών που θα εκλεγούν από τους Eλληνες του εξωτερικού με τον αριθμό όσων ψηφίσουν. Ποιο είναι το πρόβλημα; Τα «κουκιά» ήδη δεν βγαίνουν. Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ με τις 88 ψήφους του και το ΠΑΣΟΚ με τις 22 λένε «όχι», η πλειοψηφία των 200 βουλευτών που απαιτείται δεν μπορεί να επιτευχθεί, ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων κομμάτων. Συνεπώς από τη νέα χρονιά αναμένεται νέο προεκλογικό debate.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή