Θεωρείο: Οι υποκλοπές και τα… φαρμακεία

Θεωρείο: Οι υποκλοπές και τα… φαρμακεία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υποκλοπές δεν έχουν επηρεάσει, όσο θα περίμενε η αντιπολίτευση τουλάχιστον, το πολιτικό σκηνικό, το οποίο μένει αμετάβλητο σε γενικές γραμμές. Το βασικό επιχείρημα είναι πως οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για πράγματα που δεν τους επηρεάζουν άμεσα. Αληθές. Για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση καλείται να δει άμεσα την έλλειψη φαρμάκων, ένα πρόβλημα που εάν δεν λυθεί μπορεί να αποτελέσει βόμβα στα θεμέλιά της πολύ μεγαλύτερη από τις υποκλοπές. Ακόμη και τις μέρες των εορτών, που παραδοσιακά επικρατεί νηνεμία, καταγραφόταν μεγάλη δυσαρέσκεια από πολίτες που δεν μπορούσαν να βρουν απλά αντιπυρετικά. Και επειδή ο Ιανουάριος προβλέπεται άγριος από πλευράς ιώσεων, το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα. Kαι ο ΕΟΦ αν θέλει, μπορεί.

«Αντάρτης»

Πλώρη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας –τουλάχιστον στα λόγια– φαίνεται πως έχει βάλει ο Κώστας Τζαβάρας. Ο πολύπειρος πρώην υπουργός ξάφνιασε αρκετούς με τις χριστουγεννιάτικες ευχές του, γράφοντας πως το 2023 θα σημάνει «την απαρχή μιας νέας πορείας για την Ηλεία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας». Στην εκλογική του περιφέρεια θεωρείται πολύ πιθανό ότι ο νυν βουλευτής θα κατέβει ως «αντάρτης» απέναντι στον Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος έχει την πλήρη στήριξη και εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σκέψεις

Πρόσωπο με ισχυρό αντιδεξιό συμβολισμό αναζητάει ο Αλέξης Τσίπρας για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται πως ένα από αυτά που «αρέσουν» είναι ο δικηγόρος – εργατολόγος και πρώην γ.γ. του υπουργείου Ναυτιλίας, επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του δολοφονημένου το 1991 στην Πάτρα εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα. Το αν η σκέψη θα προχωρήσει θα φανεί προσεχώς.

Πού θα κάτσει η μπίλια;

Στη Δυτική Αττική, όπως σας έχω ξαναγράψει, χωράει μόνο ένας υποψήφιος άνδρας, καθώς η Ν.Δ. έχει τρεις εκλεγμένους –τους Μπούρα, Κώτσηρα και Λιάκο– και το ψηφοδέλτιο πρέπει να έχει και γυναίκα. Ως εκ τούτου η μία θέση που μένει θα καταληφθεί είτε από τον φίλο του Αδώνιδος, Σταμάτη Πουλή, είτε τον Ανδρέα Τσώκο. Καλά πληροφορη-μένες πηγές λένε πως η απόφαση αλλάζει σχεδόν κάθε εβδομάδα, αφού μια προκρίνεται ο Πουλής, μια ο Τσώκος.

Δεν άρεσε

Η επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου για τη θέση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν άρεσε σε όλους στο κόμμα και κυρίως στο βαθύ κομμάτι του, που παρασκηνιακά και εκ των προτέρων τής χρεώνει «έλλειψη πολιτικότητας» και «αποϊδεολογικοποιημένες προσεγγίσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT