Θεωρείο: Ανακοίνωσε την αποχώρησή του

Θεωρείο: Ανακοίνωσε την αποχώρησή του

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποχώρησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, για να είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα, ανακοίνωσε χθες ο Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαιώνοντας τη στήλη που έχει γράψει εδώ και καιρό πως επιλέγει την εκλογική του περιφέρεια από την παραμονή του στη θέση του εκπροσώπου και μαζί το Επικρατείας. Ο Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως «συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου και μέχρι τη στιγμή που δεν θα έχω τους περιορισμούς που το Σύνταγμα επιβάλλει», εννοώντας τον περιορισμό στις εμφανίσεις του υποψήφιου βουλευτή. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέου εκπροσώπου. Ο Οικονόμου αποδέχθηκε πάντως μια εξαιρετική επιλογή για το Μαξίμου. Ψύχραιμος στις επαφές του με τον Τύπο και με πραγματικά πολιτικό μυαλό στις αναλύσεις του.

Τι ζήτησε

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της παραίτησής του ο Θέμης Χειμάρας και από το γεγονός πως πήρε πάνω του το ζήτημα των αναθέσεων που είχε λάβει η εταιρεία του από το Δημόσιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Χειμάρας υπέβαλε ένα αίτημα πριν προβεί στην παραίτηση: να έχει το δικαίωμα να είναι ξανά στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στις εκλογές, ώστε να κριθεί από τους πολίτες. Από το Μαξίμου δεν αποκλείουν το αίτημα να γίνει αποδεκτό, όπως είπε και ο Οικονόμου χθες, αποφεύγοντας να πει πως ο πρώην βουλευτής κόπηκε και από τα ψηφοδέλτια.

Τα άγχη

Τη θέση του Χειμάρα πήρε η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, που έχει διατελέσει και παλαιότερα βουλευτής, καθώς είχε εκλεγεί το 2012. Αναζητώντας το προφίλ της έπεσα πάνω σε δύο πληροφορίες που την κατατάσσουν μάλλον στην παραδοσιακή Δεξιά: η πρώτη είναι πως το 2014 είχε συνυπογράψει με 20 συναδέλφους της ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητούσαν να αναληφθούν ευθύνες για τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ. Η δεύτερη ήταν συνέντευξή της το 2019, στην οποία έλεγε πως όταν ο γιος της έφυγε για τις Βρυξέλλες για να εργαστεί, φοβήθηκε μη φέρει ξένη νύφη και όχι… Ελληνίδα.

Η απογραφή

Οπως είχε γράψει η στήλη και είχε επιβεβαιώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του, ο Νίκος Παπαθανάσης δεν προοριζόταν για τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ξαφνικά χθες ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του στον Βόρειο Τομέα. Τι άλλαξε; Η απογραφή έδωσε μία επιπλέον έδρα στα βόρεια, που πιθανότατα θα την πάρει η Ν.Δ., και έτσι ο αναπληρωτής υπουργός βλέπει μια χρυσή ευκαιρία να είναι στην επόμενη Βουλή με την ψήφο των πολιτών. Ετσι θα γίνει πραγματικότητα και το όνειρο του Αδώνιδος, που πάντα έλεγε «εγώ θα τον βγάλω βουλευτή τον Νίκο».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή