Το παρασκήνιο της παραίτησης Χειμάρα

Το παρασκήνιο της παραίτησης Χειμάρα

Αλλαγή βουλευτικής έδρας είχαμε χθες στη Νέα Δημοκρατία, με τον βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα να παραιτείται μετά την υπόθεση που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ περί εικονικής μεταβίβασης της εταιρείας Smarts IKE, η οποία μετά τις εκλογές του 2019 πολλαπλασίασε τον κύκλο εργασιών της και πήρε 44 έργα από δημόσιους φορείς

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή βουλευτικής έδρας είχαμε χθες στη Νέα Δημοκρατία, με τον βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα να παραιτείται μετά την υπόθεση που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ περί εικονικής μεταβίβασης της εταιρείας Smarts IKE, η οποία μετά τις εκλογές του 2019 πολλαπλασίασε τον κύκλο εργασιών της και πήρε 44 έργα από δημόσιους φορείς, συνολικού ύψους 902.000 ευρώ. Ο ίδιος ο βουλευτής με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα αναγνωρίζει πως «έφερε σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετεί» εξαιτίας των ζητημάτων που αναδείχθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, και συμπληρώνει πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί και παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα επειδή «δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Χειμάρας αναφέρει πως «το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα». Μετά την παράδοση της έδρας από τον κ. Χειμάρα, αυτήν καταλαμβάνει πλέον η πρώτη επιλαχούσα του νομού Φθιώτιδας Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, η οποία είναι εκπαιδευτικός και είχε εκλεγεί και παλαιότερα βουλευτής του νομού Φθιώτιδας. Ο κ. Χειμάρας στο τέλος της επιστολής του δηλώνει πως παραμένει «στην πρώτη γραμμή της μάχης με τη Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η Κουμουνδούρου

Την έδρα του καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα του νομού Φθιώτιδας, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου.

Μετά την παραίτηση η αντιπολίτευση σχολίασε τα γεγονότα με πολύ καυστικό τρόπο, με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε «σηκώσει» το θέμα όλες τις προηγούμενες ημέρες, να κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως «δεν τόλμησε να διαγράψει τον κ. Χειμάρα» και «συνεχίζει να κρατάει στη Ν.Δ. των σκανδάλων και της διαφθοράς έναν ακόμη “Πάτση”». Η Κουμουνδούρου συνεχίζει λέγοντας πως «επί μέρες ο κ. Μητσοτάκης κάλυπτε τις παρανομίες και το πλιάτσικο του κ. Χειμάρα και προφανώς αποδέχονταν τα ψέματα και τις γελοίες εξηγήσεις του» και «τελικά ο κ. Χειμάρας παραιτήθηκε σήμερα από βουλευτής για να “διευκολύνει” τη Ν.Δ.».

Η Χαριλάου Τρικούπη

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, αναφέροντας πως επί πέντε ημέρες «μαδούσε τη μαργαρίτα αποφεύγοντας ακόμη και ένα άτυπο σχόλιο αποδοκιμασίας του βουλευτή του Θέμη Χειμάρα», καταλήγοντας πως «το επιτελικό κράτος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας μηχανισμός εξυπηρέτησης συμφερόντων εις βάρος του ελληνικού λαού χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή