Οι ευχές πολιτικών αρχηγών και κομμάτων για τα Θεοφάνια

Οι ευχές πολιτικών αρχηγών και κομμάτων για τα Θεοφάνια

Με πολιτικά μηνύματα συνόδευσαν τις ευχές για τον εορτασμό των Θεοφανίων οι πολιτικοί αρχηγοί, με δεδομένο ότι εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολιτικά μηνύματα συνόδευσαν τις ευχές για τον εορτασμό των Θεοφανίων οι πολιτικοί αρχηγοί, με δεδομένο ότι εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε στον εορτασμό των Θεοφανίων στον Πειραιά. «Λαμπρή μέρα για την Ορθοδοξία, μια σπουδαία μέρα για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες. Εύχομαι σε όλες και σε όλους αντοχές, δύναμη και πίστη στις δυνάμεις μας και περισσότερο φως, φως, το έχουμε ανάγκη, ιδίως τα τελευταία χρόνια που περπατάμε στο σκοτάδι. Χρόνια πολλά σε όλους», δήλωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης γιόρτασε τα Θεοφάνια στο Φανάρι, όπου είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «δώρο Θεού για την Ορθοδοξία». «Είμεθα ευτυχείς που επιλέξατε την Κωνσταντινούπολη για τα Αγια Θεοφάνια», τόνισε από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο κ. Ανδρουλάκης παρέστη στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και, κατόπιν, στον Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο κόλπο. «Εδώ, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, όπου είχα την τιμή και τη χαρά να εορτάσω τα Θεοφάνια με τους Ελληνες της Πόλης, θέλω να ευχηθώ το νέο έτος να είναι ένα φωτεινό έτος, υγείας, χαράς, κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες απανταχού της γης».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του ευχήθηκε «χρόνια πολλά με αισιοδοξία και πίστη στη δυνατότητα ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων για να φωτίσει ένα καλύτερο σήμερα και αύριο για όλους και όλες».

Πολιτικά μηνύματα από τους κ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη, οι οποίοι ξεκινούν αμέσως περιοδείες.

Η χθεσινή ημέρα σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του… εορταστικού διαλείμματος για τους πολιτικούς αρχηγούς, που ξεκινούν άμεσα το βαρύ πρόγραμμα του προεκλογικού αγώνα. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μέσα στις επόμενες εβδομάδες οριστικοποιούν τα ψηφοδέλτια, όπου προστίθενται οι τελευταίες πινελιές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απέκλεισε σε συνέντευξή του (ΕΡΤ) αλλαγή του εκλογικού νόμου για την εκλογή βουλευτών της ομογένειας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Τα κόμματα επιδιώκουν να επιστρατεύσουν «βαριά» ονόματα για να διεκδικήσουν την ψήφο των ομογενών, ακόμη κι αν τελικά η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι απογοητευτικά μικρή.

Οι κ. Τσίπρας και Ανδρουλάκης θα αρχίσουν άμεσα περιοδείες με στόχο να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο λεκανοπέδιο, όπου θα επιδιώξουν ενίσχυση της δύναμής τους, ιδιαίτερα μετά την προσθήκη επιπλέον εδρών που προέκυψαν με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής. Ετσι, οι επικεφαλής των δύο κομμάτων προγραμματίζουν πολλές ομιλίες και εκδηλώσεις εντός Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή