Μητσοτάκης: «Θωρακίσαμε τα σύνορα»

Μητσοτάκης: «Θωρακίσαμε τα σύνορα»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πολιτική της Αθήνας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, τα θετικά αποτελέσματα της οποίας αναγνωρίζει και η αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα την παρουσίαση των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

«Θωρακίσαμε τα σύνορά μας στον Εβρο. Kαι αυτά που τάχα δεν υπήρχαν, υψώθηκαν επιτέλους στη θάλασσα του Αιγαίου», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, για να προσθέσει: «Η Ελλάδα κρατά ασφαλή τα ανατολικά εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα απέναντι στις παράνομες ροές και απέναντι στους άθλιους εμπόρους ζωών και ελπίδων».

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπεάτε Γκμίντερ σημείωσε ότι η Ελλάδα «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή έχοντας καταγράψει σημαντική πρόοδο με τη δική μας στήριξη και τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών σε πολλούς τομείς».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης ανέφερε ότι «η Ελλάδα παραμένει σε εγρήγορση για το μέλλον. Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε πρόκληση που θα προκύψει στο μεταναστευτικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή