Θεωρείο: Αίσθηση

Εντύπωση έκανε η πολύ μεγάλη συγκέντρωση περίπου 1.500 ατόμων που διοργάνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης πριν από λίγες ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντύπωση έκανε η πολύ μεγάλη συγκέντρωση περίπου 1.500 ατόμων που διοργάνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης πριν από λίγες ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση έκανε όμως το γεγονός της μεγάλης προσέλευσης υπουργών και βουλευτών, που ήταν συνολικά 44, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο. Την ερμηνεία έδωσε ένας βουλευτής λέγοντας πως «ο Κωστής αποτελεί ένα οικείο πρόσωπο από τα νεανικά μας χρόνια». Ο υπουργός, μάλιστα, έκανε κάτι που δεν το συνηθίζει, καθώς αναφέρθηκε ονομαστικά σε έναν στενό του συνεργάτη, τον εκπρόσωπο του ΕΦΚΑ, Ομηρο Τσάπαλο, λέγοντας πως «έχει βοηθήσει σημαντικά στις αλλαγές που φέραμε στον ΕΦΚΑ» και «θα είμαι δίπλα του και θα τον στηρίξω σε ό,τι χρειαστεί», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά πως στην Α΄ Αθήνας έχει τον… δικό του υποψήφιο.

Βαρομετρικό χαμηλό

Οι σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταγράφουν το τελευταίο διάστημα πολύ χαμηλό βαρομετρικό. Στη Χαρ. Τρικούπη είναι σφόδρα ενοχλημένοι από τις προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος με κάθε ευκαιρία θυμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν… αλλάζει.

Πρόσκληση

Μία ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση έλαβε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς την Παρασκευή μίλησε στην ιστορική Εδρα Κοραή στο King’s College του Λονδίνου με θέμα «Μεταρρυθμίσεις και ηγεσία στην Ελλάδα του 20ού και του 21ου αιώνα». Η έδρα που ιδρύθηκε επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου το 1918, με την υποστήριξη Ελλήνων της διασποράς, εκτιμάται ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου και η πρόσκληση για ομιλία θεωρείται «δύσκολη».

Ρωσικό θραύσμα

Μία διαφορετική έκθεση θα κάνει το υπουργείο Εξωτερικών με θέμα τα συμβολικά δώρα που ανταλλάσσουν οι υπουργοί Εξωτερικών με ομολόγους τους και άλλους ξένους αξιωματούχους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο την 1η και 2η Φεβρουαρίου με ομιλητή τον Νίκο Δένδια. Μεταξύ των δώρων που θα εκτεθούν περιλαμβάνεται και… θραύσμα πυραύλου! Πρόκειται για το θραύσμα από τον ρωσικό πύραυλο που έπεσε στο Κίεβο την ώρα που ο Ν. Δένδιας βρισκόταν στην ουκρανική πρωτεύουσα για επίσκεψη, τον περασμένο Οκτώβριο, με αποτέλεσμα η συνάντηση με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα να γίνει σε καταφύγιο. Επειτα από παράκληση του Ελληνα ΥΠΕΞ στον Ουκρανό ομόλογό του, ο τελευταίος τού έστειλε το θραύσμα ως «ενθύμιο» της συνάντησης, το οποίο θα περιλαμβάνεται στα εκθέματα.

Νίκη vs Παπανδρέου 

Για ένα σκληρό νεοδημοκρατικό κοινό, ο Ανδρέας Παπανδρέου, τόσα χρόνια μετά θάνατον, εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος «πολιτικός αντίπαλος». Αυτό πρέπει να οσμίστηκε η Νίκη Κεραμέως, η οποία επαναφέροντας την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών επανέφερε μαζί κάτι που είχε καταργήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1982! Και μάλιστα το έκανε λίγο πριν από τις εκλογές, δείχνοντας πως δεν φοβάται το εκλογικό κόστος. Αν και –μεταξύ μας– η κίνηση αυτή στα Βόρεια της Αθήνας που πολιτεύεται δεν βλέπω να έχει εκλογικό κόστος, αλλά όφελος.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT