Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Ράμμο: Το φως νίκησε το σκοτάδι

Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Ράμμο: Το φως νίκησε το σκοτάδι

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστο Ράμμο.

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστο Ράμμο, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το πρωί της Τρίτης.

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για άλλη μία φορά νίκησε το σκοτάδι» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΑΔΑΕ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι θεσμικός και δεν πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο, όπως οφείλει, από το βήμα της Βουλής στον ναό της Δημοκρατίας. Αύριο αναμένεται να λάβει τον λόγο και να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την Υγεία στην Ολομέλεια, αναφέρουν συνεργάτες του.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα άνοιξε νέος κύκλος αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή το αίτημα Ράμμου για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Αθ. Μπούρας ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Χρ. Ράμμος δεν διευκρίνιζε στο γραπτό αίτημλα του τα θέματα για τα οποία ζητούσε να ενημερώσει, με τους βουλευτές της Ν.Δ. να σημειώνουν πως δεν υπάρχει θεσμικά δικαίωμα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ να ζητεί σύγκληση μιας επιτροπής στην οποία εκείνος λογοδοτεί.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μπούρας επανέλαβε πως μπορεί να ζητήσει με αίτημά της η αντιπολίτευση την κλήση του Χρ. Ράμμου σε συνεδρίαση, η οποία βάσει του Κανονισμού της Βουλής μπορεί να γίνει τον επόμενο μήνα.

«Θεωρώ θλιβερή τη σημερινή ημέρα και για την επιτροπή και για τον κοινοβουλευτισμό στον τόπο μας. Συνεργοί, όμως, σε μια συνταγματική εκτροπή, σε μια προσπάθεια αυτοκατάργησης της επιτροπής μας, δεν θα γίνουμε» είπε ο Γ. Κατρούγκαλος και ανακοίνωσε την αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση.

Για «απαράδεκτη συμπεριφορά» και «σόου των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματικά θλίβει» έκανε λόγο εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μ. Συντυχάκης, ενώ επικριτικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ σχόλια ακούστηκαν επίσης και από πλευράς ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης, κόμματα τα οποία μετά το τέλος της συνεδρίασης προέβησαν και σε κριτική κατά της πλειοψηφίας να μη γίνει δεκτό το αίτημα του Χρ. Ράμμου.

Σε μια προσπάθεια κλιμάκωσης της πίεσης, ο Αλ. Τσίπρας, που επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα και του ζήτησε να ανταποκριθεί άμεσα η Βουλή στο αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ, σε δηλώσεις του έκανε λόγο -όπως και άλλα στελέχη του κόμματός του- για «εκτροπή».

Λίγο αργότερα, ο κ. Τασούλας, ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σημείωνε πως «δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι. Η επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου μίλησε για «αντιπολιτευτικό μένος» του Αλ. Τσίπρα και πρόσθεσε: «Δημοκρατική εκτροπή είναι η προσπάθεια παράκαμψης των θεσμών και του Κανονισμού της Βουλής».

Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της αναφέρεται σε «σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε νεότερη επιστολή του, την Παρασκευή, ο Χρ. Ράμμος ανέφερε πως πρόθεσή του είναι να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για τα αποτελέσματα ελέγχων «που έχει διεξαγάγει πρόσφατα η ΑΔΑΕ».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή