Θεωρείο: «Πράσινη» συνεργασία

Θεωρείο: «Πράσινη» συνεργασία

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το στρες των ημερών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχασε την όρεξή του για χιούμορ και έδωσε μία φοβερή ατάκα, όταν η Λίνα Μενδώνη τού είπε για την ιδεατή συνεργασία που έχει με τον Σταύρο Αρναουτάκη. «Το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται καλά», σχολίασε με χιούμορ ο πρωθυπουργός, με τη Μενδώνη να χαμογελά και να απαντά ετοιμόλογα, «με γαλάζιο ουρανό, όμως, πρόεδρε».

Eκτός από έναν

Σε μια συγκινητική τελετή παράδοσης – παραλαβής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΝ Στέλιος Πετράκης ξεκίνησε την ομιλία του υπενθυμίζοντας το ρητό του Αγάθωνος, ότι ο κάθε άρχοντας πρέπει να θυμάται ότι «ουκ αεί άρχει». Ο κ. Πετράκης έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας το σύνολο, από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας μέχρι τους υπαρχηγούς του Λιμενικού και της Αστυνομίας. Από τις ευχαριστίες έλειπε μόνο ένα όνομα. Του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Εμμεση στήριξη

Μία έμμεση αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στην Κρήτη επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει την υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη για την Περιφέρεια. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης εξήρε το έργο της Περιφέρειας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι έχουμε το ίδιο όραμα για μια Κρήτη που είναι εξωστρεφής και διατηρεί την ταυτότητά της. Μια Κρήτη με τα οφέλη της ανάπτυξης να τα καρπώνεται κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Δεν ξέρω πού θα είμαι το 2030, αλλά έχω την υποψία ότι ο Αρναουτάκης πάλι εδώ θα είναι!».

Θέλουν Μάιο

Η επικρατέστερη –ως γνωστόν– ημερομηνία για τις εκλογές είναι η 9η Απριλίου, με επαναληπτικές στις 14 Μαΐου. Υπάρχουν ωστόσο ακόμη κάποιες –μειοψηφούσες– φωνές, που εξακολουθούν να λένε πως το ιδανικότερο σενάριο είναι οι πρώτες κάλπες να στηθούν Μάιο, αφού έχουν περάσει και οι εκλογές στην Τουρκία.

Επιστροφή στην Αθήνα

Η πρόταση δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση, άλλαξε και το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το αρχικό πλάνο ήταν ο πρωθυπουργός να παραμείνει δύο ημέρες στην Κρήτη και σήμερα να δώσει, όπως συνηθίζει σε όλες τις περιοδείες του, συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Τελικά οι πολιτικές εξελίξεις επέβαλαν να επιστρέψει στην Αθήνα χθες το βράδυ, ώστε να προετοιμαστεί σε όλα τα επίπεδα για την κοινοβουλευτική μάχη της Παρασκευής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή