Παρακολουθήσεις: Απαντήσεις από Χρ. Ράμμο στην κυβέρνηση

Παρακολουθήσεις: Απαντήσεις από Χρ. Ράμμο στην κυβέρνηση

Σε υπεράσπιση όλων των χειρισμών του στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων προχώρησε χθες ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υπεράσπιση όλων των χειρισμών του στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων προχώρησε χθες ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από την κυβέρνηση μετά την πρωτοβουλία του να ενημερώσει με επιστολές τον πρόεδρο της Βουλής, τα πολιτικά κόμματα και τον υπουργό Δικαιοσύνης για τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε η Αρχή. Παράλληλα χαρακτηρίζει «βαθύτατα προσβλητικό» για την τιμή και την υπόληψή του τον ισχυρισμό ότι φιλοδοξεί να παίξει ρόλο πολιτικού παράγοντα.

Ο κ. Ράμμος επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι δεν ήταν ο ίδιος που πήρε την πρωτοβουλία να συναντήσει τον κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που επισκέφθηκε την ΑΔΑΕ. Πρόσθεσε, δε, ότι είχε τακτική επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιώργο Γεραπετρίτη και είχε δύο συναντήσεις με δική του πρωτοβουλία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε ποτέ να τον συναντήσει.

Χαρακτήρισε «βαθύτατα προσβλη-τικό» για την τιμή και την υπόληψή του τον ισχυρισμό ότι φιλοδοξεί να παίξει ρόλο πολιτικού παράγοντα.

Οσον αφορά τα στοιχεία για τα οποία μπορεί να ενημερώσει η Αρχή αναφέρει ότι ουδέποτε ο ίδιος είπε πως η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών πρέπει να περιορίζεται σε αναφορά στατιστικών στοιχείων. Ο κ. Ράμμος στην ανακοίνωσή του υπεραμύνεται του δικαιώματος της ΑΔΑΕ να διενεργεί ελέγχους στους παρόχους, καθώς, όπως αναφέρει, η Αρχή δεν διαθέτει καν ψηφιοποιημένο αρχείο των διατάξεων άρσης απορρήτου, που, όπως λέει, η πολιτεία έχει επιλέξει να διαβιβάζονται σε έγχαρτη μορφή.

Αναφορικά με τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ αναφέρει ότι οι γνωμοδοτήσεις των εισαγγελικών οργάνων είναι σεβαστές ως επιστημονικά νομικά κείμενα, αλλά δεν είναι δεσμευτικές.

Επί της αντιπαράθεσης με επίκεντρο τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ τοποθετήθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να στοχοποιούνται με βάναυσο τρόπο άνθρωποι οι οποίοι αγωνίζονται για τις Ανεξάρτητες Αρχές και τα δικαιώματα του πολίτη». Πρόσθεσε, δε, ότι «το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, εις βάρος των θεσμών και της Δημοκρατίας, ή με αυτούς που είναι ικανοί να τα θυσιάσουν όλα για να υπάρχει κοινωνική ειρήνη, ευημερία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα. Αυτή η παράταξη ήταν πάντα στην όχθη του δεύτερου κρίσιμου πολιτικού συστήματος, που κράτησε εντέλει τη χώρα στη ζώνη του ευρώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή