Υπ. Προστασίας Πολίτη: Από το 2018 μέρος των επικοινωνιών στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. με εμπλεκόμενους σε ύποπτες δραστηριότητες

Υπ. Προστασίας Πολίτη: Από το 2018 μέρος των επικοινωνιών στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. με εμπλεκόμενους σε ύποπτες δραστηριότητες

«Μέρος των φερόμενων ως επικοινωνιών, μεταξύ ανώτατου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας με εμπλεκόμενους σε ύποπτες δραστηριότητες, φέρεται να είναι του 2018» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μέρος των φερόμενων ως επικοινωνιών, μεταξύ ανώτατου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας με εμπλεκόμενους σε ύποπτες δραστηριότητες -που δημοσίευσε η εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”- φέρεται να είναι του 2018» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας ότι «όλοι γνωρίζουν ποιο κόμμα βρισκόταν τότε στην κυβέρνηση, οπότε η κυρία Τσαπανίδου μπορεί να ζητήσει τις σχετικές απαντήσεις από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ».

Οπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «σε ό,τι αφορά τα αποσπάσματα για φερόμενες επικοινωνίες σε νεότερο χρόνο επισημαίνεται ότι:

  • πρώτον, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν είχε καμία ενημέρωση -ούτε και για τις φερόμενες ως επικοινωνίες του 2018- και,
  • δεύτερον, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα, εστάλη με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, υπό τον νέο της Διοικητή, για ενδελεχή έρευνα, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Τσαπανίδου: Αναμένουμε απαντήσεις

«Οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις ανώτατων αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας με ανθρώπους του υποκόσμου σοκάρουν» ανέφερε νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πόπη Τσαπανίδου, σημειώνοντας ότι «αναμένουμε απαντήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο».

Ειδικότερα, έθεσε τα εξής ερωτήματα: «Γιατί καθυστέρησε επί μήνες να στείλει τους επίορκους στη Δικαιοσύνη, ενώ αναβαθμίζει κατηγορούμενους αξιωματικούς; Γιατί κωλυσιεργεί την υπόθεση της κάθαρσης στην ΕΛ.ΑΣ., που ξεκίνησε με τη ευρεία έρευνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Greek Mafia; Ποιον προστατεύει τελικά το υπουργείο; Τον πολίτη, πάντως, όχι».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή