Τροπολογία για κόμμα Κασιδιάρη: Ευπρόσδεκτες οι βελτιώσεις, λέει το Μαξίμου

Τροπολογία για κόμμα Κασιδιάρη: Ευπρόσδεκτες οι βελτιώσεις, λέει το Μαξίμου

Την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, προκειμένου να σταλεί ένα όσο το δυνατόν πιο ισχυρό μήνυμα προάσπισης της δημοκρατίας, θα επιδιώξει η κυβέρνηση για την τροπολογία που βάζει φρένο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις επόμενες εκλογές

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, προκειμένου να σταλεί ένα όσο το δυνατόν πιο ισχυρό μήνυμα προάσπισης της δημοκρατίας, θα επιδιώξει η κυβέρνηση για την τροπολογία που βάζει φρένο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις επόμενες εκλογές. Σχετικό μήνυμα εξέπεμψε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου: «Εχουμε μια πλήρη πρόταση, η οποία καλύπτει το σύνολο, όλο το φάσμα της υπόθεσης. Εάν στη Βουλή υπάρξει κάτι που μπορεί να το βελτιώνει, χωρίς να το αλλοιώνει και πολύ περισσότερο χωρίς να καταστρέψει κατευθύνσεις που για πολιτικές σκοπιμότητες θα κάνουν τη ρύθμιση στην ουσία ανεφάρμοστη, επικίνδυνη και πιο γενικόλογη –γιατί εδώ πρέπει να είσαι πολύ συγκεκριμένος–, η διάθεση με την οποία πηγαίνουμε στο Κοινοβούλιο γι’ αυτή τη ρύθμιση είναι να εξασφαλίσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση», τόνισε (ΣΚΑΪ).

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε (Ρ/Σ Παραπολιτικά) ότι «δεν πρόκειται να έρθει στη Βουλή μια πρόταση που δεν θα είναι συνταγματική», ανέλυσε το σκεπτικό με το οποίο διαμορφώθηκε η πρόταση της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «ναι, θα ήθελα και προσωπικά και ως παράταξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία στο θέμα, και άρα θα ήταν ευχής έργον η αξιωματική αντιπολίτευση να μπορέσει να συνταχθεί ή, εν πάση περιπτώσει, να βρούμε μια κοινή ζώνη στην οποία να μπορούμε να προσγειωθούμε».

Στην τελική ευθεία για την ψήφιση της τροπολογίας, την προσεχή Τρίτη, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι είναι ανοιχτή μέχρι την τελευταία στιγμή σε προτάσεις για αλλαγές, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος. Και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνεται ανοιχτό παράθυρο σε μια προσπάθεια συνεννόησης.

Ζητεί η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη να ψηφιστεί με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε (ΕΡΤ1) ότι η τροπολογία θα πρέπει να «παραπέμπει σε αδικήματα που περιγράφονται στον εν ισχύι αντιρατσιστικό νόμο». Και πρόσθεσε ότι «γίνεται διάλογος αυτή τη στιγμή. Εδώ και δέκα ημέρες έχουμε καταθέσει τη δική μας ρύθμιση. Υπάρχει μια βάση συζήτησης, θα δούμε εάν μπορούμε να συμφωνήσουμε μέχρι τέλους».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι θεωρούν πως η πρόταση της κυβέρνησης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μελλοντικό αποκλεισμό και άλλων κομμάτων.

Αναγνωρίζουν ως κοινό σημείο με την κυβέρνηση τη βούληση για αποκλεισμό από τις εκλογές των νεοναζί, προκρίνουν ωστόσο ως πεδίο σύγκλισης είτε τη δική τους πρόταση είτε μια συμφωνία στη βάση της πρότασης Αλιβιζάτου.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος δήλωσε (ΑΝΤ1) ότι «εφόσον η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής εγκρίνει το νομοσχέδιο –έχουμε κάνει προτάσεις για να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο–, θα το ψηφίσουμε, γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, την οποία πρέπει να καταδικάσει ο ελληνικός λαός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή