Θεωρείο: Προεκλογική συγκέντρωση​​​​​​​ στο Μόναχο

Θεωρείο: Προεκλογική συγκέντρωση​​​​​​​ στο Μόναχο

Προεκλογικήσυγκέντρωσηστο Μόναχο Στο Μόναχο θα βρεθεί στις 18 Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη Ασφαλείας. Με αφορμή, όμως, την παρουσία του στη γερμανική πόλη, ετοιμάζεται μια μεγάλη προεκλογική ομιλία στην πολυάριθμη ελληνική κοινότητα

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μόναχο θα βρεθεί στις 18 Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη Ασφαλείας. Με αφορμή, όμως, την παρουσία του στη γερμανική πόλη, ετοιμάζεται μια μεγάλη προεκλογική ομιλία στην πολυάριθμη ελληνική κοινότητα. Ο Παύλος Μαρινάκης και ο γραμματέας της Ν.Δ. για τον Απόδημο Ελληνισμό, Νίκος Θεοδωρόπουλος, με τη συνδρομή του αρμόδιου υφυπουργού για θέματα Ομογένειας Ανδρέα Κατσανιώτη, έχουν κινητοποιηθεί ώστε η ομιλία να είναι ανάλογη της μεγάλης ελληνικής παρουσίας στη Γερμανία.

Υπουργικό με άρωμα γυναίκας

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το επόμενο υπουργικό συμβούλιο, αλλά στα μεγάλα κόμματα πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Ως εκ τούτου, καλά πληροφορημένη πηγή μου έλεγε πως εφόσον μετά τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και πάλι πρωθυπουργός, τότε το επόμενο υπουργικό, εκτός από σαρωτικές αλλαγές, θα έχει και έντονο άρωμα γυναίκας και μάλιστα από την κοινοβουλευτική ομάδα, κάτι που δεν είχε αυτή την τετραετία. Συνεπώς, οι κυρίες που θα καταφέρουν να εκλεγούν στην επόμενη Βουλή έχουν πολλές πιθανότητες να δουν και χαρτοφυλάκιο, αν όχι υπουργού, υφυπουργού.

Ας περιμένει η αυτοδιοίκηση

«Ολα τα θέματα που αφορούν τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα τα δούμε μετά τις εθνικές». Αυτό μου απάντησε αρμόδια κυβερνητική πηγή, κόβοντας όλα τα σενάρια ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς προηγείται η μητέρα των μαχών την άνοιξη. Μάλιστα, όπως μου εξηγούσε η ίδια πηγή, για τα λεγόμενα «χρίσματα» θα παίξει ρόλο και η στάση των αυτοδιοικητικών και κατά πόσον θα στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο. «Ισχύει το αντίστροφο από το 2019», προσθέτει η ίδια πηγή, όταν οι αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν προηγηθεί των εθνικών και οι τοπικοί άρχοντες περίμεναν στήριξη από τη Ν.Δ. για να την ανταποδώσουν στις εθνικές.

Για το εκλογικό ημερολόγιο

Ουκ ολίγες συναντήσεις έχει το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με βουλευτές του κόμματος. Σε αυτές, όπως είναι λογικό, ο πρωθυπουργός ερωτάται για την τελική ημερομηνία των εκλογών. Χωρίς να το δηλώνει καταφατικά, αυτό που εκπορεύεται είναι πως ο πρωθυπουργός πράγματι έχει κυκλώσει την 9η Απριλίου ως επικρατέστερη ημερομηνία για τις πρώτες κάλπες.

Οι φήμες για Βενιζέλο

Το ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης έχουν καλή σχέση δεν είναι μυστικό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στήριξε τον πρώην πρόεδρο στην κόντρα του με τους Διαμαντοπούλου και Φλωρίδη, ενώ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί «δικό του παιδί» τον Ανδρουλάκη. Από αυτό, ωστόσο, μέχρι το σημείο που φημολογείται πως ο Βενιζέλος θα επιστρέψει στη Βουλή μέσω του Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ακόμη απόσταση. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, αλλά επί της ουσίας δεν έχει υπάρξει κάποια συζήτηση.

«Ναι μεν, αλλά»

Το σχόλιο του Γιάννη Οικονόμου εντός της εβδομάδας για τη σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου δεν ικανοποίησε πολλούς της φιλελεύθερης πτέρυγας, καθώς θεωρήθηκε «φοβική» και πως κλείνει το μάτι στους φανατικούς της Εκκλησίας.

Στο Επικρατείας η Πόπη Τσαπανίδου

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανό να βρεθεί η εκπρόσωπος Πόπη Τσαπανίδου, αφού, κατά πληροφορίες, είναι κάτι που έχει συζητήσει με τον πρόεδρο του κόμματος. Από εκεί και πέρα, στο Επικρατείας αναμένεται να είναι και ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ συζητείται και το όνομα της Τάνιας Τσανακλίδου.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΣΕΒ ο «Σφυγμός του Επιχειρείν» για το 2022, με τη διαπίστωση ότι οι επιχειρήσεις προσανατολίζονται στην ανάπτυξη, αλλά βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές προκλήσεις λόγω διαχρονικών ρυθμιστικών αγκυλώσεων, της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού. Πάντως, ο τομέας στον οποίο οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι έχει βελτιωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό το μεταρρυθμιστικό έργο είναι η ψηφιοποίηση του κράτους. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 65,1% έναντι 55,7% το 2021.

Ο Καρατζαφέρης και η υποψηφιότητα

Μετά την εμφάνιση του Γιώργου Καρατζαφέρη στον ΣΚΑΪ, όπου πήρε ευθέως θέση υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, άρχισαν να κυκλοφορούν πολλά σενάρια ακόμη και περί πιθανής… υποψηφιότητάς του στη Βόρεια Ελλάδα. Τα σχετικά σενάρια δεν επιβεβαιώνονται, καθώς μια τέτοια υποψηφιότητα περισσότερo θα χαλούσε τις ισορροπίες, παρά θα βοηθούσε. Ειδικά στην περίπτωση που ο Κώστας Καραμανλής επιλέξει να μην είναι υποψήφιος, θα έδινε τελείως λάθος μήνυμα. «Σκέψου τη Ν.Δ. με τον Καραμανλή εκτός και τον Καρατζαφέρη εντός. Δεν μπορεί να σταθεί αυτό το σενάριο», έλεγε κομματική πηγή στη στήλη, προσθέτοντας ωστόσο πως ο Καρατζαφέρης μπορεί να βοηθήσει στηρίζοντας την προσπάθεια, όπως έκανε με τη συνέντευξή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή