Θεωρείο: Μία ημέρα μετά

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία μέρα πίσω πήγε το κύμα κακοκαιρίας όλη την πολιτική δραστηριότητα, καθώς προείχε η αντιμετώπιση του φαινομένου χωρίς να δημιουργηθούν τα προβλήματα που υπήρξαν πέρυσι με την «Ελπίδα». Ετσι, η προγραμματισμένη για χθες συζήτηση για το νομοσχέδιο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις» θα γίνει σήμερα και η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση για την τροπολογία αποκλεισμού κομμάτων θα γίνει αύριο. Σήμερα αναμένεται να πάρει τον λόγο ο πρωθυπουργός και να μιλήσει και για τα δύο θέματα.

«Πάθαμε και μάθαμε»

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως χθες ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετώπισε ο κρατικός μηχανισμός την κακοκαιρία. Μπορεί να μην είχε την ίδια ένταση με την κακοκαιρία «Ελπίδα» του 2022, που έμεινε στην ιστορία με τον όγκο χιονόπτωσης, αλλά σε κάθε περίπτωση η κρατική μηχανή έδειξε έτοιμη για την αντιμετώπιση του χιονιά. Φυσικό επακόλουθο να πει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πως η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά έδειξε να μαθαίνει από τα λάθη της και να διορθώνει κακώς κείμενα.

«Κοινού ενδιαφέροντος»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ειδική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και θέματα «κοινού ενδιαφέροντος», όπως το μεταναστευτικό και το σχέδιο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που επιβεβαιώνει όσους έλεγαν πως οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν καλή συνεργασία.

Η πρόταση Καρατζαφέρη

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης φαίνεται πως έχει αναλάβει για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας έναν άτυπο ρόλο να «μαζέψει» τον χώρο στα δεξιά της. Ετσι μπορώ να ερμηνεύσω την πληροφορία πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επικοινώνησε τις προηγούμενες μέρες με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τον παρότρυνε να καταψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πέσουν εκ νέου γέφυρες με το κυβερνητικό στρατόπεδο. Ο Μπογδάνος πάντως δεν πείστηκε από τις προτροπές του Καρατζαφέρη, καθώς αποφάσισε να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή