Μητσοτάκης για Βολουδάκη: «Η δημόσια ζωή τού οφείλει πολλά»

Μητσοτάκης για Βολουδάκη: «Η δημόσια ζωή τού οφείλει πολλά»

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης σε ηλικία 57 ετών, καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης σε ηλικία 57 ετών, καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Μανούσος Βολουδάκης, πατέρας τριών παιδιών, ήταν εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ., εκλεγμένος στα Χανιά. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατείχε μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Εσεξ της Αγγλίας, ενώ πριν από την είσοδό του στην πολιτική εργάστηκε ως οικονομολόγος. Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη Ν.Δ. το 2007 και επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Κατά την περίοδο 2005-2006 διετέλεσε γενικός γραμματέας Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Ερευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του βουλευτή της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «είναι φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν τη συντριβή μου από την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη, του καλού φίλου και συνεργάτη, αλλά και αγαπημένου συμπατριώτη και πιστού συμμαχητή μου στη Νέα Δημοκρατία», προσθέτοντας πως «ο Μανούσος αφήνει ένα αποτύπωμα ποιότητας σε όλη τη διαδρομή του. Ως βουλευτής, ως οικονομολόγος, ως Χανιώτης. Ενώ η δημόσια ζωή τού οφείλει πολλά, καθώς ως υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πολέμησε γενναία τη γραφειοκρατία».

Δήλωση έκαναν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως αποχαιρετίζει με βαθύτατη θλίψη «έναν πολιτικό με ήθος, με όραμα για τον τόπο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, έναν άξιο νέο άνθρωπο που είχε πολλά να προσφέρει», ενώ ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως «η απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη βυθίζει σε απέραντη θλίψη τους πάντες», χαρακτηρίζοντάς τον έναν υπέροχο, ευγενή, πολιτισμένο, κατηρτισμένο και προσηνή άνθρωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή