Αναγνωστοπούλου: Μόνο αόριστες υποσχέσεις από τον Μητσοτάκη για τους καλλιτέχνες

Αναγνωστοπούλου: Μόνο αόριστες υποσχέσεις από τον Μητσοτάκη για τους καλλιτέχνες

Τι αναφέρει σε δήλωση της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των καλλιτεχνικών σωματείων και των σπουδών καλλιτεχνικών σχολών.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μετά από δύο μήνες μεγαλειωδών κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών, στη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό δεν προέκυψε τίποτα συγκεκριμένο. Μόνο αόριστες υποσχέσεις», υπογραμμίζει σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Οι δεσμεύσεις μας λοιπόν παραμένουν επίκαιρες», σημειώνει και αναφέρει συγκεκριμένα: «την «απόσυρση των διατάξεων για τις καλλιτεχνικές ειδικότητες του ΠΔ 85/2022», την «αναγνώριση των πτυχίων καλλιτεχνικών σχολών ως ΤΕ, κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος» και τέλος τη δέσμευση για «δημόσια ανώτατη καλλιτεχνική εκπαίδευση για τις παραστατικές τέχνες και συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

«Παραμένουμε με σεβασμό δίπλα στο καλλιτεχνικό κίνημα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή