Θεωρείο: «Κλειδώνει» για αναπληρώτρια

Θεωρείο: «Κλειδώνει» για αναπληρώτρια

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τελευταία συζήτηση στην Ευρωβουλή με θέμα «Η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου» ήταν εξ ορισμού δύσκολη για τη Ν.Δ., αφού αφορά ένα «μη ευνοϊκό» θέμα. Και πάντα οι δύσκολες καταστάσεις απαιτούν «βομβιστές». Αυτό τον ρόλο ανέλαβε για μία ακόμη φορά η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου με μία ομιλία που ήταν φουλ επίθεση στην Αριστερά, εφαρμόζοντας το γνωστό ρητό του μεγάλου Φέρεντς Πούσκας πως «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Η ομιλία της άρεσε πολύ στο Μαξίμου. Και εικάζω πως η πληροφορία που εδώ έχετε διαβάσει πρώτοι, ότι μπορεί να αναλάβει τη θέση της αν. εκπροσώπου, έρχεται όλο και πιο κοντά.

Στη Ρώμη με… λόγο

Με… ελληνικό άρωμα αναλύει το ιταλικό ΜΜΕ Formiche την επίσκεψη Μετσόλα στη Ρώμη, αφού σχετικά αρθρογραφεί ο –ιταλογνώστης– Μανώλης Μαυρομάτης. Ο πρώην ευρωβουλευτής γράφει πως «η Μετσόλα επιζητεί συμμαχίες καθώς πιστεύεται ότι το κόμμα της θα συμπορευτεί με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναζητώντας στήριξη από τη Μελόνι στην πιθανή διεκδίκηση της προεδρίας της Κομισιόν». Στις συζητήσεις θα παρευρίσκεται ένας έμπειρος πολιτικός, ο πρώην ευρωβουλευτής και επίτροπος Αντόνιο Ταγιάνι, κάτι που ενισχύει τις πιθανότητες συμμαχίας.

Οικία Γάσπαρη

Ο Στράτης Στρατήγης, ο οποίος απεβίωσε χθες στα 90 του έτη, ήταν μία σημαντική προσωπικότητα της παλιάς αστικής Αθήνας. Ο πατέρας του, Ευάγγελος Στρατήγης, επίσης δικηγόρος και πολιτικός, διετέλεσε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πιπινέλη του 1963. Ο εκλιπών μάλιστα συνδέεται με ένα από τα σημαντικότερα οικήματα της Αθήνας, το Αρχοντικό Γάσπαρη στην Πλάκα, στο οποίο διέμενε μέχρι και τον θάνατό του. Πρόκειται για κτίσμα της Τουρκοκρατίας, που υπήρξε η κατοικία του Δημητρίου Γάσπαρη, προξένου της Γαλλίας στην Αθήνα, καταγόμενου από παλαιότατη επιφανή οικογένεια της Κορσικής. Τα ιστορικό κτίσμα είναι ένα από τα ελάχιστα δείγματα της αρχιτεκτονικής που κυριαρχούσε στην Αθήνα από τον 17ο έως τα μέσα του 19ου αιώνα και αποτελεί κληρονομιά του Στρατήγη, που ήταν εξ αγχιστείας απόγονος της οικογένειας Γάσπαρη.

Φλεγματικός

Ακάθεκτος συνεχίζει να σατιρίζει την ελληνική πραγματικότητα ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, βάζοντας λίγο αλατοπίπερο στον δημόσιο βίο. Χθες, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των προέδρων, συζητείτο το θέμα οργανικής θέσης στη Βουλή με αντικείμενο την… Πολιτική Προστασία. Ο ρόλος της θέσης δεν ήταν σαφής, με τον ΠτΒ να σχολιάζει πως «θα μας προστατεύει από τους πολιτικούς», με αποτέλεσμα άπαντες να μείνουν άναυδοι από το φλεγματικό χιούμορ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή