Απαντήσεις ΣΥΡΙΖΑ στις αιχμές από Μητσοτάκη

Απαντήσεις ΣΥΡΙΖΑ στις αιχμές από Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ακολουθεί μια επικίνδυνη στρατηγική αμφισβήτησης της αξιοπιστίας του εκλογικού αποτελέσματος με πρόσχημα τις παρακολουθήσεις και στόχο τη διαχείριση της ήττας

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ακολουθεί μια επικίνδυνη στρατηγική αμφισβήτησης της αξιοπιστίας του εκλογικού αποτελέσματος με πρόσχημα τις παρακολουθήσεις και στόχο τη διαχείριση της ήττας. Σε πολύ υψηλούς τόνους απάντησαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την Κουμουνδούρου: «Δεν μπόρεσε για άλλη μια φορά να κρύψει τον τρόμο του για το εκλογικό αποτέλεσμα και για την προοδευτική κυβέρνηση που έρχεται. Και μέσα στον πανικό του από τη διεθνή κατακραυγή για την παραβίαση του κράτους δικαίου, έφτασε στο σημείο να κάνει την αδιανόητη δήλωση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία». Από την Κουμουνδούρου συμπλήρωσαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία πράξη αμφισβήτησης όχι γιατί εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «αλλά τους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας, που όσο και αν προσπαθήσει δεν θα καταφέρει σε τέτοιο βαθμό να διαβρώσει».

Στη Θεσσαλία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλία όπου περιοδεύει, είχε συνάντηση με κτηνοτρόφους στη Φιλύρα Τρικάλων, σύσκεψη με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων στην Καρδίτσα και πραγματοποίησε ανοιχτή συγκέντρωση στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας. «Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια, της αναδιανομής του πλούτου, υπάρχει σχέδιο προστασίας, και να γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και εσείς, αλλά και οι συντοπίτες σας εδώ, ότι δεν θα σας αφήσει μια προοδευτική κυβέρνηση, που έχει ανάγκη ο τόπος, μόνους σας απέναντι στους “Πάτσηδες”, τους αετονύχηδες που θέλουν να σας λεηλατήσουν», επισήμανε χαρακτηριστικά. Ο Γιάννης Οικονόμου, αντιπαραβάλλοντας την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα πάνω σε αγροτικό τρακτέρ το 2013 με τη χθεσινή επίσκεψη στη Θεσσαλία, σχολίασε: «Oση αξία είχαν εκείνα που υποσχόταν τότε, άλλη τόση –και λιγότερη– έχουν όσα υπόσχεται τώρα».

Η κ. Αδαμοπούλου

Η Αγγελική Αδαμοπούλου ξάφνιασε την Κουμουνδούρου με την ανεξαρτητοποίησή της, καθώς, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν προγραμματισμένο να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά της στην Α΄ Αθηνών. «Κατόπιν περισυλλογής και αμιγώς προσωπικής συνειδητής απόφασης, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές. Προς αποφυγήν παρερμηνειών, δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφια με καμία παράταξη δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον», ανέφερε σε ανάρτησή της. Η βουλευτής, που είχε ανεξαρτητοποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο από το ΜέΡΑ25 και είχε προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο, άφησε μια απορία στα στελέχη της Κουμουνδούρου, αφού, σύμφωνα με κομματικές πηγές, η ίδια είχε επιλέξει την περιφέρεια που θα πολιτευόταν. Η αρχική εισήγηση του κόμματος φέρεται να ήταν για τον νομό Λασιθίου. Βρέθηκε, όπως σημείωναν, στην εκδήλωση στο Περιστέρι και ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει την Πέμπτη σε εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τον Νίκο Βούτση και τη Μαρία Κουβέλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT