«Πονοκέφαλος» για το ΠΑΣΟΚ η Αττική

«Πονοκέφαλος» για το ΠΑΣΟΚ η Αττική

Συγκεντρώνει χαμηλότερα ποσοστά απ’ ό,τι στην περιφέρεια – Οι επόμενες κινήσεις της Χαριλάου Τρικούπη στο μέτωπο των υποκλοπών

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμέσως μετά τις Απόκριες αναμένουν στη Χαριλάου Τρικούπη την απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωκοινοβουλίου (JURI) στο ερώτημα του Νίκου Ανδρουλάκη αν μέσα από την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ το 2021 έχει παραβιαστεί το καθεστώς ασυλίας του ως ευρωβουλευτή. Με αυτή την απάντηση, όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, ολοκληρώνεται ένας πρώτος κύκλος ενεργειών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την υπόθεση παρακολούθησης, η οποία, πάντως, όπως εμφατικά υπογραμμίζεται, δεν πρόκειται να ξεχαστεί και να αφεθεί χωρίς περαιτέρω κινήσεις. Ωστόσο, τα επόμενα βήματα αναμένεται να γίνουν σε μεταγενέστερο χρόνο. Αυτό διότι το οριστικό πόρισμα της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία ερευνά τη χρήση παράνομου λογισμικού στην Ε.Ε., πιθανότατα θα δημοσιοποιηθεί τον Ιούνιο. Δεν αποκλείεται, πάντως, στο μεσοδιάστημα να δοθεί κάποιο νέο προσχέδιο.

«Σε αυτή τη φάση καλούμε τους πολίτες να συνεκτιμήσουν την υπόθεση των υποκλοπών στις αποφάσεις τους για το πώς θα ψηφίσουν. Ο “λογαριασμός” των παρακολουθήσεων να δοθεί μέσα από τις εκλογές, να φανεί στην κάλπη», αναφέρει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Και προσθέτει ότι θα πρέπει να γίνει προς πάσα κατεύθυνση κατανοητό ότι το κόμμα θα αξιοποιήσει και στην επόμενη Βουλή όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να λάβει τις απαντήσεις που δεν δόθηκαν ούτε από την Εξεταστική ούτε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της παρούσας Βουλής.

Με τις κινήσεις στο μέτωπο των υποκλοπών να έχουν σχεδόν εξαντληθεί, καθώς κινήθηκαν όλες οι θεσμικές διαδικασίες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στη Χαριλάου Τρικούπη στρέφουν την προσοχή τους στην προεκλογική εκστρατεία με στοχευμένες και όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένες παρεμβάσεις όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Η επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στο Μενίδι την περασμένη Δευτέρα είναι το πρότυπο των εξορμήσεων στην Αττική. «Αν ψήφιζε μόνο η περιφέρεια, τα ποσοστά μας θα ήταν πολύ πιο ψηλά», σχολιάζει συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που λέγεται λεκανοπέδιο.

Ωστόσο, στο λεκανοπέδιο η εικόνα είναι διαφορετική και στο επιτελείο Ανδρουλάκη θεωρούν ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια το κόμμα να βελτιώσει τη θέση του και να διεκδικήσει αξιόλογη μερίδα των ψηφοφόρων. Αυτό σχεδιάζεται να γίνει με συντονισμένη εκστρατεία προσέγγισης των ψηφοφόρων και ζύμωσης σε επίπεδο βάσης, με την κινητοποίηση και παρουσία του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές.

«Μιλάμε για μια διαδραστική προσέγγιση, όπου ο πρόεδρος και τα στελέχη του κόμματος θα βρεθούν κοντά στους πολίτες και θα επιδιώξουν να απαντήσουν στις συγκεκριμένες αγωνίες τους. Προς τούτο, έχει ήδη δοθεί κατεύθυνση στις τοπικές οργανώσεις να “χαρτογραφήσουν” τις ιδιαίτερες ανάγκες σε κάθε περιοχή, ώστε να πάμε με στοχευμένη προσέγγιση», υπογραμμίζει στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη.

Και προσθέτει ότι βασική ομάδα που το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να προσεγγίσει είναι οι άνθρωποι «εκτός των τειχών», όσοι, δηλαδή, έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική καθώς απογοητεύονται από την απουσία πρακτικών απαντήσεων στα δύσκολα προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν. «Μιλάμε για τους νέους, που βιώνουν το αδιέξοδο και σκέφτονται ως μόνη προοπτική τη φυγή στο εξωτερικό, μιλάμε για τους μεσήλικες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με οικονομικό αδιέξοδο είτε λόγω μείωσης του πραγματικού εισοδήματος είτε λόγω αδυναμίας πρόσβασης σε δανεισμό –αν μιλάμε για ελεύθερους επαγγελματίες–, για συνταξιούχους που βιώνουν την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας», επισημαίνεται.

Ανανέωση

Στο επιτελείο Ανδρουλάκη αναγνωρίζουν ότι το στοίχημα που επιδιώκουν να κερδίσουν «δεν είναι εύκολο και είναι ένα ζητούμενο για όλα τα κόμματα. Πιστεύουμε, όμως, ότι η ανανέωση στο στελεχικό δυναμικό θα μας δώσει προβάδισμα», σημειώνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή