Αλ. Τσίπρας: Ο Μωυσής Ελισάφ άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα Ιωάννινα και στη χώρα

Αλ. Τσίπρας: Ο Μωυσής Ελισάφ άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα Ιωάννινα και στη χώρα

«Το παράδειγμά του θα συνεχίσει να μας εμπνέει. Για τον διαρκή αγώνα ενάντια στον φασισμό, στον αντισημιτισμό, στη λήθη», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Μωυσής Ελισάφ άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα Ιωάννινα και στη χώρα γκρεμίζοντας τείχη και ενώνοντας τις πιο φωτεινές πλευρές της επιστήμης, της πολιτικής και του πολιτισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

«Σπουδαία προσωπικότητα του ακαδημαϊκού χώρου και της αυτοδιοίκησης, παράδειγμα ενεργού και προοδευτικού πολίτη, ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα. Ο Μωυσής Ελισάφ άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα Ιωάννινα και στη χώρα γκρεμίζοντας τείχη και ενώνοντας τις πιο φωτεινές πλευρές της επιστήμης, της πολιτικής και του πολιτισμού. Το παράδειγμα του θα συνεχίσει να μας εμπνέει. Για τον διαρκή αγώνα ενάντια στον φασισμό, στον αντισημιτισμό, στη λήθη. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στον εβραϊκό Ελληνισμό και στην αγαπημένη του πόλη: τα Ιωάννινα.»

Ο Μωυσής Ελισάφ έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 68 ετών.

Ο Δήμος Ιωαννιτών είχε γνωστοποιήσει πως ο δήμαρχος αντιμετώπιζε κάποιο «απρόβλεπτο πρόβλημα υγείας, που προέκυψε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ταξιδιού», και βρισκόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή