Βουλή: Σύγκρουση με έντονο εκλογικό άρωμα

Βουλή: Σύγκρουση με έντονο εκλογικό άρωμα

Σε πεδίο εκδήλωσης διαρκών συγκρούσεων με έντονο εκλογικό άρωμα έχει μετατραπεί το Κοινοβούλιο, καθώς πλησιάζει η στιγμή της επίσημης ανακοίνωσης του χρόνου που θα στηθούν οι κάλπες

2' 22" χρόνος ανάγνωσης

Σε πεδίο εκδήλωσης διαρκών συγκρούσεων με έντονο εκλογικό άρωμα έχει μετατραπεί το Κοινοβούλιο, καθώς πλησιάζει η στιγμή της επίσημης ανακοίνωσης του χρόνου που θα στηθούν οι κάλπες. Αυτό επιβεβαίωσε και η χθεσινή συνεδρίαση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με διατάξεις για την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, καθώς και η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης αναφορικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Ενδεικτικές του κλίματος ήταν η παρέμβαση του πρωθυπουργού στη συζήτηση και ειδικότερα η αναφορά του στις εκλογές της άνοιξης, οι ομιλίες δύο επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων, των κ. Μ. Κατρίνη (ΠΑΣΟΚ) και Γ. Βαρουφάκη (ΜέΡΑ25), ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι πέραν της κυβερνώσας πλειοψηφίας τα βέλη της κριτικής, ειδικά από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δέχθηκε πολλές φορές και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ευθύνες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας καταλόγισαν οι κ. Σταϊκούρας και Βαρουφάκης.

«Η χώρα εδώ και πάρα πολύ καιρό βρίσκεται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με ευθύνη της κυβέρνησης», επισήμανε ο κ. Κατρίνης λαμβάνοντας τον λόγο αμέσως μετά τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η Ν.Δ. συμμετέχει, από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη δημιουργία ενός τοξικού πολιτικού κλίματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, μιλάει για προοδευτική διακυβέρνηση, όταν το πολιτικό του μητρώο βαρύνεται με τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ένα ακροδεξιό μόρφωμα». Και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την ψήφο των πολιτών με σαφείς και συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις και στόχο αυτές οι προγραμματικές θέσεις να αποτελέσουν το περιεχόμενο της νέας διακυβέρνησης. Για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση απαράβατος όρος είναι η υιοθέτηση του προγραμματικού πλαισίου που θα καταθέσει, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι τον στενοχώρησε ο κ. Κατρίνης, ενώ επιτιθέμενος στην κυβέρνηση έκανε χρήση φράσης που έχει ακουστεί από τα χείλη του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα: «Τέτοιοι είσαστε. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι δουλειές για τους δικούς σας ανθρώπους, για αγοραίες λύσεις». Αυτή την επιλογή του κ. Τσακαλώτου δεν άφησε ασχολίαστη εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος η κ. Διαμάντω Μανωλάκου: «Για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια για το τι εννοεί το ΚΚΕ: Εμείς όταν λέμε “τέτοιοι είσαστε” βάζουμε μέσα και τον ΣΥΡΙΖΑ και σαν κυβέρνηση και σαν αντιπολίτευση».

Παράλληλα, στην επαναλαμβανόμενη επίθεση των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, τόσο ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας όσο και ο κ. Βαρουφάκης μίλησαν για ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ: «Το 2017 νομοθετήσατε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Τον Φεβρουάριο του 2019 ψηφίσατε την οριζόντια κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας», ανέφερε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου. «Αυτό που παρατηρούμε μεταξύ σας, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας πολύ βαρετός τσακωμός για το ποιος έφερε τα funds και τους πλειστηριασμούς στην Ελλάδα. Μαζί τα κάνατε», είπε ο κ. Βαρουφάκης. «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. φτωχοποιήσατε τη χώρα», υποστήριξε ο κ. Κ. Χήτας (Ελληνική Λύση).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT