Θεωρείο: Ένα βήμα εμπρός για debate

Θεωρείο: Ένα βήμα εμπρός για debate

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας το έχει ζητήσει και χθες ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε –για πρώτη φορά– με τόσο θετικό τρόπο. Ο λόγος για ένα πιθανό debate μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά «όχι βέβαια», όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση είναι αρνητική σε μια τηλεμαχία. Η Πόπη Τσαπανίδου, ωστόσο, επανήλθε ζητώντας να οριστεί ημερομηνία «σήμερα κιόλας», διότι «και το 2019 “ανοιχτό ενδεχόμενο” άφηνε και πήγαμε σε εκλογές με τον ίδιο κρυπτόμενο».

Στο Επικρατείας ο Αποστολάκης

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Ευάγγελος Αποστολάκης «αποκάλυψε» πως θα είναι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Μιλώντας στην ΕΡΤ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη, ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι θέλει να είναι υποψήφιος. Ερωτηθείς εάν θα είναι στο Επικρατείας, απάντησε «περιμένουμε να δούμε», σημειώνοντας πάντως πως έχει μιλήσει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η αξιοποίησή του έχει δρομολογηθεί.

Κοινή γραμμή

Κώστας Μπακογιάννης και Ακης Σκέρτσος ύστερα από αρκετά επεισόδια βρήκαν κοινή γραμμή, καθώς πριν από λίγες ημέρες είχαν τετ α τετ με θέμα το κυβερνητικό πάρκο ΠΥΡΚΑΛ. Οι ανησυχίες που είχε εκφράσει ο δήμος της Αθήνας εισακούστηκαν από την κυβέρνηση και θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο στενής συνεργασίας των δύο πλευρών. Η άποψη άλλωστε του Μαξίμου είναι πως το έργο πέρα από τα σημαντικά (δημοσιονομικά, παραγωγικά και ενεργειακά) οφέλη που θα έχει για το ίδιο το Δημόσιο από τη μεταστέγαση 7-9 υπουργείων σε νέα σύγχρονα κτίρια, θα βγάλει ωφελημένη και την Αθήνα, με την επιστροφή των μεικτών χρήσεων στο κέντρο με έμφαση στην κατοικία, στις οικονομικές δραστηριότητες και στον πολιτισμό.

Αβρότητες

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες αβρότητες. Απευθυνόμενος χθες στο προεδρείο, ο βουλευτής της Β΄ Πειραιώς και πρώην αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης έδωσε δημοσίως συγχαρητήρια για τον τρόπο λειτουργίας της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, πλέκοντας το εγκώμιο του προέδρου της, του «γαλάζιου» βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη, για «την ηρεμία, το δημοκρατικό ήθος, την εξάντληση των περιθωρίων για ουσιαστικό διάλογο». Χαρακτήρισε, δε, τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής ως «κοινοβουλευτικό πρότυπο», κάτι τόσο σπάνιο για πολιτικό αντίπαλο, που τα συγχαρητήρια μάλλον πρέπει να πάνε και στον ίδιο και όχι… μόνο στον Καλογιάννη.

Ψαλίδια    

Εχω την αίσθηση πως αν υπήρχαν κάποιες πιθανότητες να συμπεριληφθεί τελικά η Σοφία Νικολάου στις «γαλάζιες» λίστες της Εύβοιας, αυτές ψαλιδίστηκαν με δική της ευθύνη.  Η επιλογή της κ. Νικολάου να εμφανιστεί τηλεοπτικά δεν βοήθησε κάπου, αλλά έκανε πιο δυσχερή τη θέση της καθώς εξέπεμψε μια αμετροέπεια που δεν άρεσε σε πολλούς στο Μέγαρο Μαξίμου. Και δεν αρέσει διαχρονικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με συνεργάτη του να μου θυμίζει πως ο πρωθυπουργός ουκ ολίγες φορές το τελευταίο διάστημα επισημαίνει πως η αυτοπεποίθηση είναι επιβεβλημένη, η οίηση όμως όχι. Αλλιώς, όταν παίζεις με τα ψαλίδια, μπορεί να κοπείς.        

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή