Στη Λάρισα ο Κυρ. Μητσοτάκης – Επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης

Στη Λάρισα ο Κυρ. Μητσοτάκης – Επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9, καθώς και να ενημερωθεί για τις δυνατότητες του

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να δει από κοντά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9, καθώς και να ενημερωθεί για τις δυνατότητες τους, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην αεροπορική βάση Λάρισας το πρωί της Παρασκευής.

Πρόκειται για τον πρώτο σταθμό της επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στη Λάρισα.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός τακτικής αεροπορίας αντιπτέραρχος Γιώργος Φασούλας και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης.

Σημειώνεται ότι η βάση της Λάρισας είναι ένα από τα σημεία όπου εκδηλώνεται η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς από εκεί επιχειρούν τακτικά αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ έχουν υλοποιηθεί έργα για τη συντήρηση και τη στέγασή τους.

Η αεροπορική βάση Λάρισας είναι το πρώτο οργανωμένο πολεμικό αεροπορικό συγκρότημα που κατασκευάστηκε και λειτούργησε στην Ελλάδα.

Η ιστορία της αρχίζει με την προσγείωση σε αυτήν του πρώτου ελληνικού αεροσκάφους με την επωνυμία «Δαίδαλος» στις 29 Σεπτεμβρίου 1912.

Αποστολή της 110 ΠΜ είναι η συντήρηση των μέσων και συστημάτων για ανάληψη αεροπορικών επιχειρήσεων και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης.

Επίσκεψη στο πάρκο καινοτομίας JOIST

Μετά την 110 Πτέρυγα Μάχης, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το πάρκο καινοτομίας JOIST στη Λάρισα, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις, τους χώρους και τις δυνατότητες που προσφέρονται.

Το Πάρκο Καινοτομίας ενισχύει την καινοτομία και τη μεταφορά γνώσης στα πεδία της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας, της επιστήμης, της τέχνης και του design. Στο JOIST πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια, δημιουργικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, συνέδρια, ημερίδες και ενδιαφέρουσες εκθέσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή