Θεωρείο: Σύντομα το πόρισμα

Θεωρείο: Σύντομα το πόρισμα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμένει Επικρατείας ο Γεραπετρίτης

Η ανάληψη των νέων καθηκόντων του Γιώργου Γεραπετρίτη δεν συνεπάγεται πως αφήνει τον επιτελικό ρόλο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος, εμμέσως πλην σαφώς, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, καθώς απαριθμώντας τον ρόλο του στο υπουργείο πρόσθεσε πως τα πολιτικά θέματα του Υποδομών και Μεταφορών θα εξακολουθήσουν να τα «τρέχουν» οι δύο υφυπουργοί, Καραγιάννης και Παπαδόπουλος. Ο ίδιος ουσιαστικά αναλαμβάνει τη θέση με κεντρική εντολή να εποπτεύει την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, η οποία θα εξετάσει τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Αμεσα το πόρισμα

Επειδή η δυσπιστία των πολιτών έναντι του πολιτικού συστήματος είναι –και δικαιολογημένα– στα ύψη, το ερώτημα είναι πότε αναμένεται το πόρισμα που θα καταγράφει τα αίτια της τραγωδίας. Ρώτησα σχετικά και η απάντηση που πήρα ήταν πως αυτό θα γίνει άμεσα, δηλαδή εντός του μηνός, καθώς ο στόχος και του νέου υπουργού είναι να μην υπάρξει καμία χρονοτριβή.

Επιστολή με σφαίρα

Φάκελος με σφαίρα εστάλη στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Ο ύποπτος φάκελος, χωρίς όνομα αποστολέα, έφθασε την Πέμπτη στο Δημαρχείο, στην οδό Αθηνάς 63 και αποσφραγίστηκε από υπάλληλο. Εκτός από τη σφαίρα, περιείχε δακτυλογραφημένη επιστολή με ύβρεις κατά της δημοτικής αστυνομίας.

Συλλυπητήρια Μπάιντεν

Μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. «Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, η Τζιλ κι εγώ στέλνουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ευχόμενος «ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Μόνο επιχειρησιακά

Στο Μαξίμου δεν «πάγωσε» μόνο κάθε συζήτηση για το θέμα των βουλευτικών εκλογών –αναλυτικό ρεπορτάζ στη σελίδα 7–, αλλά και όλα τα εκκρεμή ζητήματα τα οποία παρέμεναν ανοιχτά ενόψει εκλογών. Οπως μου έλεγε πηγή εκ του Μεγάρου Μαξίμου, όλες οι συσκέψεις που γίνονται τις τελευταίες δύο ημέρες αφορούν το θέμα της επιχειρησιακής διαχείρισης της τραγωδίας και οτιδήποτε άλλο έχει μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Ζυγίσματα

Εν μέσω τέτοιας ανείπωτης τραγωδίας δεν είναι εύκολο να τιθασεύσει κάποιος την πολιτική, που εκ φύσεως είναι αδηφάγο άθλημα. Αυτή τη χρυσή τομή κατάφερε να βρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έκανε μεν την αυτονόητη σκληρή αντιπολίτευση, λέγοντας πως οι κυβερνητικές ευθύνες θα αποδοθούν όταν έρθει η ώρα, ταυτόχρονα όμως κράτησε τους τόνους στο ύψος που τους έπρεπε λόγω του εθνικού πένθους. Πηγές πάντως της Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν πως αφού περάσει το πένθος, τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση θα είναι επιτακτικά.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή