Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο για τα Τέμπη: Να προτεραιοποιηθούν οι έρευνες – Ανάθεση στο υψηλότερο ανακριτικό επίπεδο

Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο για τα Τέμπη: Να προτεραιοποιηθούν οι έρευνες – Ανάθεση στο υψηλότερο ανακριτικό επίπεδο

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτεραιοποίηση των υποθέσεων που αφορούν την τραγωδία των Τεμπών στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο, ζητεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο με επιστολή του.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζητεί η έρευνα για συστημικά σφάλματα να προχωρήσει «ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από τη διοικητική και τεχνική άποψη»

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο, το εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στην προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων ακόμα περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από τη διοικητική και τεχνική άποψη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής κόμμα αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις αγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμα της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας».

Επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν – Μητσοτάκη για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων – Έρχονται ειδικοί στην Αθήνα

Εν τω μεταξύ, επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με θέμα την περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους.

«Σήμερα το πρωί συζήτησα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους. Η επιτροπή και ειδικοί της @ERA_railways θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας» αναφέρει στο twitter η φον ντερ Λάιεν. 

Υπενθυμίζεται πως χτες ο Πρωθυπουργός είχε αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook, πως θα ζητήσει «αμέσως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από φίλες χώρες τη συνδρομή τους σε τεχνογνωσία, ώστε να αποκτήσουμε, επιτέλους, σύγχρονα τρένα», όπως επίσης και ότι θα προτείνει «σε όλα τα κόμματα να δεσμευτούμε από τώρα ότι, στην επόμενη Βουλή, θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει την πονεμένη ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων όλη την τελευταία εικοσαετία». 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή