ΥΠΕΞ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την επίθεση στο Αμβούργο

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την επίθεση στο Αμβούργο

«Είμαστε συγκλονισμένοι και βαθιά λυπημένοι από τη χθεσινή επίθεση με πυροβολισμούς στο Αμβούργο της Γερμανίας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Τwitter

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε συγκλονισμένοι και βαθιά λυπημένοι από τη χθεσινή επίθεση με πυροβολισμούς στο Αμβούργο της Γερμανίας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Τwitter.

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς το λαό και την κυβέρνηση της Γερμανίας», προσθέτει.

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τη χθεσινοβραδινή επίθεση σε χώρο λατρείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Ο δράστης «άνοιξε πυρ στους μετέχοντες σε τελετή» που είχε διοργανωθεί από την κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, διευκρίνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ορισμένοι από αυτούς που τραυματίστηκαν από την επίθεση είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης, ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών, εκτιμάται ότι ήταν πρώην μέλος της κοινότητάς τους, ανέφερε το Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό διευκρινίζει επίσης ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με πιστόλι.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αμβούργου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές και δήλωσε ότι συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί στις 13:00 ώρα Ελλάδος.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή