Θεωρείο: Μυστήριο «φρένο»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα ήταν έτοιμα για τις μετακινήσεις πρέσβεων στο υπουργείο Εξωτερικών με βάση τις αποφάσεις του Νίκου Δένδια. Ο σχεδιασμός ήταν να ολοκληρωθούν πριν από τις εκλογές, μιας και αφορούσαν μεγάλα πόστα. Κάποιος, όμως, έβαλε φρένο στις αποφάσεις και φαίνεται ότι όλες οι προγραμματισμένες μεταθέσεις «παγώνουν». Ποιος; Καλό ερώτημα.

Θέση-κλειδί

Ο Γιόσι Αμράνι ήταν μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα. Ηταν όμως και ένας άνθρωπος που έμαθε καλά την Ελλάδα, απέκτησε πολλούς φίλους εδώ και ανέβασε σε άλλο επίπεδο τις σχέσεις των δύο χωρών. Εδώ και λίγες ημέρες απέκτησε ωστόσο έναν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς ανέλαβε επιτελάρχης του υπουργού Εξωτερικών Λάπιντ. Είναι μια θέση-κλειδί στην ισραηλινή κρατική μηχανή, από την οποία θα μπορεί ασφαλώς να επιβλέπει την πορεία των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων.

Η σύζυγος Βολουδάκη

Υποψήφια στα Χανιά μαθαίνω ότι θα είναι η χήρα του αποθανόντος βουλευτή Μανώλη Βολουδάκη. Η απόφαση φαίνεται ότι έχει ληφθεί από τον πρωθυπουργό.

Στο στόχαστρο η ΡΑΣ

Οι συνομιλίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τους διαλόγους του σταθμάρχη το βράδυ του δυστυχήματος φωτίζουν ένα ολόκληρο κουβάρι ευθυνών, που πρέπει να ξετυλιχθεί. Ο μοιραίος σταθμάρχης, για παράδειγμα, είχε περάσει με επιτυχία τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, με καλό βαθμό μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες. Η εξεταστική διαδικασία είναι εγκεκριμένη από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, που είναι η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή και η οποία θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για την επάρκεια της εξέτασης. Το μέγεθος, άλλωστε, της τραγωδίας είναι τέτοιο που δεν μπορεί να μην υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των ευθυνών σε όλη την πυραμίδα.

Του χρεώνει το κόψιμο

Η στήλη είχε γράψει εδώ και αρκετό καιρό πως το πιθανότερο σενάριο για το ψηφοδέλτιο της Ηλείας, μετά το ενδιαφέρον του Δημήτρη Αβραμόπουλου, είναι να τεθεί εκτός ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε, αφού ο παλαίμαχος πολιτικός δήλωσε πως τελικά δεν θα είναι υποψήφιος, κάνοντας αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών και στην αναγκαιότητα επανίδρυσης του πολιτικού συστήματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες, ωστόσο, λένε πως χρεώνει την απόσυρσή του στον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μπορεί να μην το είπε ευθέως στην ανακοίνωσή του, αλλά το υπονόησε στην αναφορά του: «Δεν ανακάλυψα τώρα την Ηλεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή