Βουλή: Νέα σύγκρουση για τα Τέμπη

Βουλή: Νέα σύγκρουση για τα Τέμπη

Περιβάλλον νέας πολιτικής αντιπαράθεσης δημιουργείται στο Κοινοβούλιο, με επίκεντρο το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιβάλλον νέας πολιτικής αντιπαράθεσης δημιουργείται στο Κοινοβούλιο, με επίκεντρο το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η αρχή αναμένεται να γίνει αύριο το μεσημέρι, σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, την πραγματοποίηση της οποίας αιτήθηκε η κυβερνητική πλευρά προκειμένου ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης να ενημερώσει τα μέλη της «σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών».

Ο προσδιορισμός της συγκεκριμένης ειδικής συνεδρίασης κατά τη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκάλεσε άμεσα τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ειδικώς της αξιωματικής, αφενός επειδή δεν θα παρίσταται –πέραν του κ. Γεραπετρίτη– ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής και αφετέρου διότι ούτε τώρα προσδιορίστηκε χρόνος σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών για το θέμα του τραγικού δυστυχήματος.

Παρά τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές που πρόσκεινται στον πρώην υπουργό Κ. Καραμανλή χαρακτηρίζουν αυτονόητο πως όταν κληθεί από την Επιτροπή Θεσμών θα δώσει κανονικά το «παρών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ήδη λόγο για «προσπάθεια συγκάλυψης», ενώ εσπευσμένα χθες, διά του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, υπέβαλε αίτημα στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών Αθ. Μπούρα για «άμεση σύγκληση» της εν λόγω επιτροπής, με θέμα «τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας των Τεμπών», και κλήση του κ. Καραμανλή, των υφυπουργών Μ. Παπαδόπουλου και Γ. Καραγιάννη, του γ.γ. του υπουργείου Ι. Ξιφαρά, του κ. Κ. Χατζηδάκη «ως του πρώτου υπουργού που είχε συνάψει για λογαριασμό του Δημοσίου τη σύμβαση 10005/2007 για το σύστημα ελέγχου ETCS», της παρούσας και προηγούμενης διοίκησης των εταιρειών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train, καθώς και των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, της Πανελλήνιας Ενωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ και των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο αίτημα, με την προσθήκη και της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, είχε υποβάλει και το ΜέΡΑ25 διά της κ. Σοφίας Σακοράφα. Για το αίτημα εκείνο είναι που είχε υπάρξει συμφωνία όλων των κομμάτων στη Διάσκεψη της 7ης Μαρτίου.

Ο κ. Οικονόμου

«Ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής της Ν.Δ. Θεωρώ ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που θα γίνει μια εκτεταμένη συζήτηση, και ο ίδιος πρέπει να προσέλθει και να καταθέσει τη δική του άποψη», είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου. Πηγές που πρόσκεινται στον πρώην υπουργό λένε πως είναι αυτονόητο πως όταν κληθεί στην επιτροπή θα δώσει κανονικά το «παρών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή