Θεωρείο: Μπαράζ επιστολών

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δυστύχημα στα Τέμπη άνοιξε ένα καπάκι καλά κλεισμένο. Το τελευταίο διάστημα φτάνουν επιστολές σε αρκετά υπουργεία που μιλoύν για πραγματικά ή και φαντασιακά προβλήματα, ώστε όλοι να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση μικρού ή μεγάλου ατυχήματος και να λένε «εμείς τα λέγαμε». Είναι προφανές πως το σοκ των Τεμπών δημιουργεί πολλαπλό αντίκτυπο σε όλη την κρατική μηχανή. Το ζήτημα είναι η τραγική κατάσταση να μετατραπεί σε δημιουργική δύναμη και όχι δύναμη αδράνειας, ώστε να διορθωθούν κάποια κακώς κείμενα.

Αναβίωση κόντρας

Η κινούμενη άμμος που είναι το πολιτικό σκηνικό, δημιουργεί νέα δεδομένα σε πολλά επίπεδα. Ενα από αυτά είναι πως μετά την επιθετική ενέργεια εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, αναβίωσε η παλιά κόντρα του με τη Ν.Δ. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 έχει επιλέξει να μην έχει μαζί του την αστυνομική συνοδεία, αμέσως μετά το συμβάν «δεν ήθελε να συνδράμει στις έρευνες της αστυνομίας» και χαρακτήρισε «παραμύθια» όσα είπε περί μπράβων της νύχτας. Κατέληξε λέγοντας πως μετατρέπει ακόμη και μια τρισάθλια επίθεση στο πρόσωπό του σε πολιτικό σόου, μήπως έτσι καταφέρει και μπει στη Βουλή. Το κόμμα του κ. Βαρουφάκη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει «αισχρές, ακόμη και για το χαμηλότατο επίπεδο του κ. Θεοδωρικάκου», τις δηλώσεις. Στο αμιγώς πολιτικό σκέλος η κόντρα έχει ενδιαφέρον, καθώς πιθανή επανεκλογή του Βαρουφάκη στη Βουλή μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα, καθώς μαθηματικά δεν συμφέρει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τη Ν.Δ. Τον πρώτο γιατί τροφοδοτείται πολιτικά από εκεί, τη δεύτερη γιατί με το ΜέΡΑ25 εντός, αυξάνεται ο πήχυς της αυτοδυναμίας.

Σχάση

Μέσα σε όλα έγινε γνωστό πως Μπογδάνος και Λατινοπούλου… χώρισαν, καθώς η αντιπρόεδρος του κόμματος «Πατρίδα» διαφώνησε με τη συνεργασία με τον Εμφιετζόγλου. Το διαζύγιο θυμίζει σχάση, που βάσει ορισμού αποτελεί τη διάσπαση του πυρήνα ενός στοιχείου από την οποία προκύπτουν δύο πυρήνες ελαφρότερων στοιχείων. Οι πληροφορίες πάντως λένε πως η Λατινοπούλου έφυγε, αλλά ο Παναγιωτόπουλος έρχεται. Ο Πάνος, ο πάλαι ποτέ υπουργός του Καραμανλή.

Ικανοποίηση

Ησσονος σημασίας μετά το τραγικό δυστύχημα, αλλά είναι γεγονός πως ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε με επάρκεια το μοιραίο εκείνο βράδυ, με την άμεση κινητοποίηση ΕΚΑΒ, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής. Στο πλαίσιο αυτό, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι καθ’ όλα ικανοποιημένοι από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα, καθώς ο μηχανισμός της περιφέρειάς του κινήθηκε ταχέως σε όλα τα επίπεδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή