Θεωρείο: Διάψευση με καθυστέρηση

Θεωρείο: Διάψευση με καθυστέρηση

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και με αρκετή καθυστέρηση, ο Νίκος Αναστασιάδης προχώρησε σε πλήρη διάψευση των ισχυρισμών του εκδότη Κωστή Χατζηκωστή, ο οποίος στο βιβλίο του «7 προεδρικά πορτρέτα» τον παρουσιάζει να κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσπάθησε να διακόψει τις γεωτρήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας προκειμένου να εξευμενίσει τους Τούρκους. «Τα όσα ισχυρίζεται ότι ελέχθησαν για τις θέσεις του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή περί της αλλαγής έλευσης του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου όχι μόνο δεν αληθεύουν, αλλά και διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα και το άψογο και άριστον της συνεργασίας μεταξύ εμού και του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη», λέει μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασιάδης.

Διπλή αποχώρηση

Με καταγγελίες για κακοδιαχείριση παραιτήθηκε από τη θέση της η γενική διευθύντρια του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Μαρίζα Φουντοπούλου. Το διοικητικό συμβούλιο πάντως αντικρούει τις καταγγελίες, ενώ το υπ. Παιδείας διέταξε εσωτερικό έλεγχο στο ίδρυμα, τη στιγμή που το θέμα φέρεται να έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη. Δεν πάει καιρός άλλωστε, ήταν Νοέμβριος του 2022, που η Ε.Ε. έκανε έλεγχο στο ΙΚΥ, καθώς διαχειρίζεται τα κονδύλια του Εrasmus. Η πανεπιστημιακός, πάντως, πριν από το ΙΚΥ είχε αποχωρήσει και από τον ΔΟΑΤΑΠ. Από την πλευρά του, ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κ. Φουντοπούλου, στη διαδικασία επιλογής, από την 6η θέση εκτινάχθηκε στην 1η μέσω της βαθμολογίας της στη συνέντευξη, «φωτογραφίζοντας» πως αποτελεί κυβερνητική… υπόθεση.

Στενή φιλία

Μικρή παύση στις πολιτικές υποχρεώσεις του έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρακολούθησε –παρέα με τον Παναγιώτη Δουδωνή– τη θεατρική παράσταση του Θεοδόση Πελεγρίνη «Η απολογία του βασιλιά Λεοπόλδου Β΄» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπήρξε μεταπτυχιακός φοιτητής του καθηγητή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο διατηρεί στενή φιλία.

Μεταβατικό σλόγκαν

Φωτογραφίες εξωφύλλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άλλαξε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβάζοντας το σλόγκαν «Σταθερά, Τολμηρά Μπροστά», το οποίο, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, είναι το… πρώτο και μετά το Πάσχα θα ακολουθήσει το τελικό με το κεντρικό μήνυμα των εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή