Η ασφάλεια ψηλά στην ατζέντα

Η ασφάλεια ψηλά στην ατζέντα

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γκρεμίσει τον φράχτη στον Εβρο

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Εβρο, στη σκιά της τροπολογίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη με την οποία ζητάει να μπει τέλος στη χρηματοδότηση για τον φράχτη, αποτέλεσε για τη Ν.Δ. την καλύτερη ευκαιρία για να αναδείξει μια ευρύτερη γκάμα θεμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια και τη μετανάστευση.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες «επιτόπου» από τον Εβρο, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση: «Η αντιπολίτευση θα πρέπει να τοποθετηθεί: Θα γκρεμίσει τον φράχτη επιστρέφοντας σε λογική ανοιχτών συνόρων; Εδώ δεν χωρούν μισόλογα», είπε, εκφράζοντας τη λύπη του «γιατί υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που αντιπαλεύονται τον φράχτη και φτάνουν στο σημείο να καταθέτουν τροπολογία για να μη χρηματοδοτηθεί το τεχνητό ανάχωμα. Δηλαδή να μην πληρώσει το έργο η Ευρώπη, αλλά να το πληρώσετε εσείς οι φορολογούμενοι».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε σε κάθε τόνο ότι ο φράχτης θα γίνει, και «αν δεν καταφέρουμε να βρούμε ευρωπαϊκούς πόρους για να το χρηματοδοτήσουμε, θα το χρηματοδοτήσουμε με εθνικούς πόρους, διότι αποτελεί εθνική αναγκαιότητα», ενώ θύμισε πως θα είναι υποψήφιος και στον Νομό Εβρου. Το θέμα του φράχτη «εφάπτεται» με το ζήτημα της μετανάστευσης, το οποίο η Ν.Δ. θέλει να αναδείξει εμφατικά, με τον πρωθυπουργό μάλιστα να προγραμματίζει μετά το Πάσχα περιοδεία και στη Μυτιλήνη.

Χθες ο κ. Οικονόμου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «όταν ήταν στην κυβέρνηση, το 75% των μεταναστών στην Ευρώπη περνούσε από εδώ, και τώρα περνάει το 5%», ενώ επανέλαβε πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε χαρακτηρίσει «παράνομο» τον φράχτη στον Εβρο, καταλήγοντας πως «σε οποιαδήποτε πολιτική κάναμε για να γυρίζουν πίσω οι μετανάστες, είναι αντίθετοι».

«Σταθερότητα ή περιπέτειες; Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα διλήμματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Εφ’ όλης της ύλης

Ο φράχτης και το μεταναστευτικό δεν είναι το μόνο ζήτημα που θέλει να αναδείξει η Ν.Δ. έως τις εκλογές. «Να μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης», λέει στην «Κ» κυβερνητική πηγή, σημειώνοντας πως όσα έγιναν την τετραετία Μητσοτάκη πρέπει να έρθουν σε αντιπαραβολή με τη θητεία Τσίπρα. «Να μιλήσουμε για την ασφάλεια γενικά, την οικονομία, τη μεσαία τάξη, την παιδεία», προσθέτει η ίδια πηγή, υπογραμμίζοντας πως το βασικό ζήτημα για την κυβέρνηση είναι οι πολίτες να δουν πού βρίσκεται η χώρα σήμερα σε σχέση με το 2019.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα μιας δύσκολης τετραετίας, αλλά και να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια που βάλαμε, να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά με μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερες δουλειές και κοινωνική συνοχή κυρίως για τις περιοχές που βρίσκονται στα σύνορα», είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους συγκεντρωμένους στον Εβρο.

Ολα τα παραπάνω εντάσσονται σε ένα νέου τύπου δίλημμα που δεν έχει καμία σχέση με την παραδοσιακή διαχωριστική γραμμή Αριστεράς – Δεξιάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε το δίλημμα των εκλογών λέγοντας: «Σταθερότητα και πρόοδος, λοιπόν, ή περιπέτειες; Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα διλήμματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 21ης Μαΐου».

Από την ομιλία του δεν έλειψαν και οι αναφορές για τη «νάρκη», όπως τη χαρακτήρισε, της απλής αναλογικής, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της πρώτης αναμέτρησης. «Θέλω σήμερα να σας πω ότι το βλέμμα μου, η ενέργειά μου, η προσήλωσή μου είναι εστιασμένη σε μία κάλπη, σε μία ημερομηνία, σε μία εκλογή: και αυτή είναι η ημερομηνία της 21ης Μαΐου, όπου η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή