Θεωρείο: Ενόχληση Πικραμμένου

Θεωρείο: Ενόχληση Πικραμμένου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ότι είναι «ενοχλημένος» είναι λίγο για να περιγραφεί πώς αισθάνεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Π. Πικραμμένος μετά τη διαφαινόμενη απόσυρση από το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών του άρθρου για τις ανεξάρτητες αρχές. Και αυτό, γιατί το «φάουλ» που έγινε ήταν διπλό: Πρώτον, το είχε διαμορφώσει ο ίδιος και το είχε συζητήσει προσωπικά με τους επικεφαλής των Αρχών χωρίς να υπάρξουν ενστάσεις. Και δεύτερον, η απόσυρση δρομολογήθηκε χωρίς να ενημερωθεί.

Υποψήφιος στα Νότια

Την έδρα όπου θα είναι υποψήφιος στην Αθήνα αναζητεί το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τις επιλογές, όπως λένε οι πληροφορίες, να είναι μεταξύ Βορείου και Νοτίου Τομέα. Με δεδομένο πως στα Βόρεια το ψηφοδέλτιο είναι πιο ισχυρό, τότε θα πόνταρα πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι στο ψηφοδέλτιο του Νότου, χωρίς να σημαίνει πως θα κρατήσει και αυτή την έδρα.

Μοιράζουν υπουργεία

Μένω στο ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στο ΠΑΣΟΚ της Χίου, καθώς υπέπεσε στην αντίληψή μου πως ο τοπικός γραμματέας του κόμματος, ερωτηθείς για πιθανή μετεκλογική συνεργασία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, έθεσε… βέτο στην υπουργοποίηση Μηταράκη στο Μεταναστευτικής Πολιτικής σημειώνοντας ότι δεν μπορεί ο συγκεκριμένος υπουργός να παραμείνει στη θέση του, καθώς είναι, όπως είπε, μέρος του προβλήματος. Ο επικεφαλής, πάντως, της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, παλαιότερα είχε δώσει εύσημα στον Νότη Μηταράκη, που σημαίνει πως στο ΠΑΣΟΚ έχουν μπερδέψει λίγο τις γραμμές τους.

Υπέρ συνεργασιών

Πρεμιέρα χθες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Ηλεία, όπου είχε μια πρώτη συνάντηση με τους τοπικούς δημοσιογράφους. Ο πρώην υπουργός είπε κατ’ αρχάς πως δεν θέλει να εμπλακεί σε τοπικές έριδες, αλλά να μιλήσει για την ανάπτυξη του νομού, επαναφέροντας στη συζήτηση ακόμη και τον –δύσκολα υλοποιήσιμο– δρόμο που ενώνει τη Βυτίνα και την Αρχαία Ολυμπία. Οσον αφορά τις εκλογές, ο Αβραμόπουλος προέβλεψε καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν απέκλεισε τις συνεργασίες –τις οποίες όπως είπε βλέπει θετικά– υπό μία προϋπόθεση: πρωθυπουργός να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο τέλος, μάλιστα, προσέφερε στους δημοσιογράφους ένα γενναιόδωρο γεύμα. Στα χαριτωμένα που ανέφερε ο πρώην υπουργός είναι πως το σπίτι που διέθετε στον νομό Ηλείας το έχει δώσει και έτσι επέλεξε ένα ξενοδοχείο στον Πύργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή