Δένδιας: Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία την επομένη των εκλογών

Δένδιας: Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία την επομένη των εκλογών

Για το κλίμα στα ελληνοτουρκικά, ξεκαθάρισε ότι μετά την επίσκεψή του στην Αντιόχεια υπήρξε αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία την επομένη των εκλογών, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και με συγκεκριμένους όρους», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Επίσης, ο Ελληνας ΥΠΕΞ σημείωσε ότι μετά την επίσκεψή του στην Αντιόχεια έχει επέλθει αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ως προς την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, ο Ν. Δένδιας επισήμανε ότι η Ν.Δ. έχει καταθέσει συνολική πρόταση στην κοινωνία, στην οποία περιλαμβάνεται και ο εκλογικός νόμος. Ταυτόχρονα, έκανε σαφές ότι η Ν.Δ. δεν έχει κρύψει πως δεν πιστεύει στην απλή αναλογική.

Για το «κόμμα Κασιδιάρη», ο κ. Δένδιας τόνισε ότι το κράτος Δικαίου οφείλει να διασφαλίσει ότι δεν υφίσταται επιλογή εισόδου ενός ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή αποτελεί σαφέστατη εκδήλωση πολιτικής πρόθεσης. 

«Η πρότασή μας είναι πρόταση αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη Ν.Δ.», είπε ξεκάθαρα ο Ελληνας ΥΠΕΞ. Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο και τρίτης εκλογικής μάχης στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία και στις δεύτερες κάλπες, ο υπουργός απάντησε ότι «δεν μπορούμε να συζητάμε επί ενδεχομένων».

Για το κλίμα στα ελληνοτουρκικά, ξεκαθάρισε ότι μετά την επίσκεψή του στην Αντιόχεια υπήρξε αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα.

«Οχι μόνο η Τουρκία δεν παραβιάζει, αλλά δεν έχει καν πτητική δραστηριότητα στο Αιγαίο». Ενώ στάθηκε στο «κλίμα που μπορεί να δημιουργηθεί μετά τις εκλογές» και στον βαθμό που «μπορεί να μας επιτρέψει, νηφάλια, να δούμε αν μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας». 

Σε ερώτημα αναφορικά με το θέμα του απευθείας διαλόγου για τον οποίο μίλησε ο Καλίν, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι την επομένη των εκλογών η Ελλάδα είναι απολύτως ανοιχτή σε διάλογο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και με συγκεκριμένους όρους. «Πάντα ήταν ανοιχτή σε διάλογο η Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT