Θεωρείο: Ο Τασούλας και o Τζον Θεοτόκης

Θεωρείο: Ο Τασούλας και o Τζον Θεοτόκης

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το σύνηθες χρώμα που δίνει πάντα, τερμάτισε η παρούσα θητεία του Κώστα Τασούλα στη θέση του προέδρου της Βουλής. Ο κ. Καμίνης, παρών προχθές σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, εκθείασε τη θητεία Τασούλα, λέγοντας πως τίμησε το αξίωμα όπως οι προκάτοχοί του Αθανάσιος Τσαλδάρης, Ιωάννης Αλευράς και Απόστολος Κακλαμάνης, με τον κ. Τασούλα να θυμίζει και τον… Τζον Θεοτόκη, μέλος της γνωστής οικογενείας και επιφανές στέλεχος του Λαϊκού Κόμματος, που διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων από το 1946 έως το 1949. Οσον αφορά τα στατιστικά της θητείας Τασούλα, κρατάω δύο από τα πιο ενδιαφέροντα: υπήρξε αύξηση 50% στη νομοθετική παραγωγή και μείωση 50% στις τροπολογίες, που πολλές φορές συνδέονται με πονηριές ή ρουσφέτια.

Πρόβλημα στον Παχατουρίδη

Με μια αμήχανη «ανακοίνωση» μετά τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπό του, ο Ανδρέας Παχατουρίδης δήλωσε πως ανήκει μόνο στους… Περιστεριώτες και στο… Περιστέρι, αποφεύγοντας να πάρει θέση για την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο λόγος που επιχείρησε αυτόν τον ελιγμό είναι πως πολλοί δημότες, αλλά και στελέχη του που πρόσκεινται στη Ν.Δ., πιάστηκαν εξαπίνης από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκαν εάν ο δήμαρχος έχει κάποια υπόγεια συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα. Η κυβέρνηση επισήμως δεν έχει σχολιάσει το θέμα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ωστόσο, έλεγε σε παρέα στα δυτικά προάστια πως καλωσορίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική που ανακάλυψε έπειτα από… 25 χρόνια πως ο δεξιός Παχατουρίδης είναι καλός δήμαρχος.

Στα Δωδεκάνησα

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κλείσει σε πολλές περιοχές, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες ανακοινώσεις. Ανάμεσα στις «εκκρεμότητες» είναι και οι περιοχές όπου θα είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι πολύ πιθανόν να επιλέξει τα Δωδεκάνησα, κάτι που θα έχει και συμβολική σημασία μετά την απώλεια του ιδιαίτερα συμπαθούς και φίλου του προέδρου Νεκτάριου Σαντορινιού.

Συσκέψεις

Οι δύο θεσμικές αλλαγές που προβλέπονται από το Σύνταγμα λόγω των εκλογών θα γίνουν στις 24 Απριλίου. Αναφέρομαι στον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών και στην παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος θα διεκδικήσει τον σταυρό στη Φθιώτιδα και θα παραχωρήσει τη θέση του στον Ακη Σκέρτσο. Ο υπουργός Επικρατείας το τελευταίο διάστημα προετοιμάζεται πυρετωδώς και βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με τον έτερο πόλο της επικοινωνίας, Παύλο Μαρινάκη. Το πρώτο πλάνο είναι πως ο Σκέρτσος θα είναι επί των κυβερνητικών θέσεων και ο Μαρινάκης επί των πιο κομματικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT