«Δημοκρατικό Φόρουμ Προόδου και Διαλόγου»: «Κοινή ανησυχία για τις εξελίξεις»

«Δημοκρατικό Φόρουμ Προόδου και Διαλόγου»: «Κοινή ανησυχία για τις εξελίξεις»

Το «Πράττω», μαζί με σχηματισμούς της Δημοκρατίας, της Αριστεράς και της οικολογίας, προχώρησαν στην ίδρυση Φόρουμ Διαλόγου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς κάποια εκλογική στόχευση το «Πράττω», του Νίκου Κοτζιά, μαζί με πολιτικούς σχηματισμούς της Δημοκρατίας, της Αριστεράς και της οικολογίας, καθώς και πολλές προσωπικότητες από τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν στην ίδρυση του «Δημοκρατικού Φόρουμ Προόδου και Διαλόγου». Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στην ΕΣΗΕΑ χαιρετισμό απηύθυναν ο Νίκος Λέανδρος (Πράττω), ο Δημήτρης Πιπεργιάς (Σοσιαλιστική Πατριωτική Κίνηση), ο Θράσος Φωτεινός (Πράσινη Αριστερά – ΜΑΖΙ) και ο Νάσος Αθανασίου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ).

Συνολικά στο φόρουμ συμμετέχουν 10 οργανώσεις και η διεύρυνσή του σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές. Στην παρουσίαση επισημάνθηκε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του «Πράττω», Κώστα Δρακόπουλο, πως αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε «προκειμένου να δοθούν θετικές και προοδευτικές απαντήσεις στα ερωτήματα της εποχής μας, στα προβλήματα που συσσωρεύονται και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πολλών». Οπως τονίστηκε η χώρα έχει ανάγκη, μαζί με τη ριζοσπαστική πράξη, την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου από δυνάμεις που αγωνιούν για το μέλλον της πατρίδας, των ανθρώπων, του φυσικού περιβάλλοντος. Το «Φόρουμ Διαλόγου» είναι ανοικτό σε όποιον επιθυμεί την ανταλλαγή γνώμης και τον εμπλουτισμό των απόψεών του και ζητούμενο είναι η σύμπλευση και η κινητοποίηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων. «Αυτό που μας ενώνει είναι μια κοινή ανησυχία για τις εξελίξεις τόσο τις διεθνείς όσο και τις ελληνικές», τόνισε ο καθηγητής του Παντείου Νίκος Λέανδρος.

Οπως επισήμαναν οι ομιλητές και αναφέρεται και στην ιδρυτική δήλωση, η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία παρακμής και εμφανίζονται όλο και περισσότερα φαινόμενα σήψης στην πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία. Εχουν χαθεί ο προσανατολισμός, η συνέπεια, η αναγκαία σταθερότητα που πρέπει να συνδυάζεται με το τολμηρό άνοιγμα στο καινούργιο και το ριζοσπαστικό. Στην παρουσίαση παρευρέθη και πήρε τον λόγο ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος έχει υπογράψει και την ιδρυτική δήλωση του Φόρουμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή