Δένδιας για Σουδάν: Ως Ευρώπη «δεν έχουμε πάρει πολύ καλό βαθμό»

Δένδιας για Σουδάν: Ως Ευρώπη «δεν έχουμε πάρει πολύ καλό βαθμό»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο, ανέδειξε τις «τεράστιες προσπάθειες» που καταβάλλει ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. και οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας για την εκκένωση Ελλήνων υπηκόων από το Χαρτούμ, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η Ευρώπη στην κρίση στο Σουδάν «δεν έχει πάρει πολύ καλό βαθμό».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Δένδια, έχει ως εξής:

«Στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών θα ζητήσω αναλυτική συζήτηση για τα θέματα εκκενώσεως των Ευρωπαίων υπηκόων από το Χαρτούμ, από το Σουδάν.

Ηδη υπήρξε σχετική συζήτηση, χθες, με τον Ζοζέπ Μπορέλ και δέχτηκε το αίτημά μου.

Από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω τον Ζοζέπ Μπορέλ για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει, όπως και να ευχαριστήσω την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ και τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, για τη βοήθεια που έδωσαν για την εκκένωση Ελλήνων υπηκόων από το Χαρτούμ.

Θα ήθελα, όμως, να πω και κάτι άλλο. Είναι τουλάχιστον αντιφατικό να ψηφίζουμε κείμενα όπως η στρατιωτική πυξίδα, και μάλιστα με θριαμβευτικούς τόνους, και από εκεί και πέρα να μην μπορούμε, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρά τις προσπάθειες του ύπατου εκπροσώπου, να μπορούμε να οργανώσουμε μια πανευρωπαϊκή επιχείρηση εκκένωσης. Η Ευρώπη κρίνεται από τη δυνατότητά της να αντιδράσει στις κρίσεις και σαν Ευρώπη -θέλω να πω- στην κρίση στο Σουδάν δεν έχουμε πάρει πολύ καλό βαθμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή