Αρνείται η Εύα Καϊλή την κατηγορία του Politico για «μίζες»

Αρνείται η Εύα Καϊλή την κατηγορία του Politico για «μίζες»

Στοιχεία της δικογραφίας διέρρευσαν στο Politico, το οποίο, σε σημερινό δημοσίευμά του, έκανε λόγο για ποινική έρευνα κατά της Εύας Καϊλή σχετικά με «μίζες»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξετάζεται σήμερα η άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή που έχει καταθέσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σχετικά με έρευνά της για παρατυπίες σε ό,τι αφορά πληρωμές προς συνεργάτες της.

Στοιχεία της δικογραφίας διέρρευσαν στο Politico, το οποίο, σε σημερινό δημοσίευμά του, έκανε λόγο για ποινική έρευνα που αφορά τρεις πιθανές αξιόποινες δραστηριότητες της Εύας Καϊλή, ανάμεσα στις οποίες αναφέρει «προμήθειες» από μέρος των μισθών των συνεργατών της, αλλά και «μίζες».

Η ίδια, μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, αρνείται ότι από τις έρευνες που έγιναν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα προέκυψε «λήψη μίζας» και κάνει λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά «κάποιων δυνάμεων» -χωρίς να τις κατονομάζει- για «ιταμά πολιτικά κίνητρα» και τονίζει ότι, «βλέποντας ότι καταρρέουν οι κατηγορίες σε βάρος μου για την γνωστή υπόθεση (σ.σ.: Qatargate), επιχειρούν να ποινικοποιήσουν διοικητικές πάγιες διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου».

Το δημοσίευμα του Politico ανέφερε ότι η έρευνα επικεντρώνεται σε τρεις πιθανώς αξιόποινες δραστηριότητες της Καϊλή:

  • Πρώτον, για το εάν παραπλάνησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφορικά με τον τόπο και το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων συνεργατών της.

  • Δεύτερον, για το αν έλαβε μερίδιο των αποζημιώσεών τους για «εικονικά» ταξίδια που φέρεται να διοργάνωσε.

  • Και, τρίτον, για το αν πήρε «προμήθειες» από μέρος των μισθών τους.

To δημοσίευμα επικαλείται για τα παραπάνω την επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας, που προβλέπεται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λαμβάνουν χώρα συχνοί έλεγχοι, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αφορούν υπερωρίες που καταβλήθηκαν σε βοηθούς, αποζημιώσεις για επαγγελματικά ταξίδια, κονδύλια τα οποία προεγκρίνει ο κάθε ευρωβουλευτής. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, πρέπει να επισημανθεί ότι, σε αντίθεση με όσα ανακριβώς δημοσιεύονται για την Εύα Καϊλή, από τις ενδελεχείς έρευνες από τα αρμόδια θεσμικά όργανα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΛΗΨΗ “μίζας” από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της. Τα ανωτέρω συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση. Συνήθης πρακτική είναι στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, οι τυχόν διαπιστούμενες τυπικές διαφορές με τις προεγκρίσεις να διευθετούνται με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι προφανές ότι κάποιες δυνάμεις, με ιταμά πολιτικά κίνητρα, βλέποντας ότι καταρρέουν οι κατηγορίες σε βάρος μου για τη γνωστή υπόθεση, επιχειρούν να ποινικοποιήσουν διοικητικές πάγιες διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου.»

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT