Θεωρείο: Ο αισιόδοξος Αμερικανός

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αέρας μεγάλης αισιοδοξίας πνέει, τις τελευταίες ημέρες στο Μαξίμου, αφού όλες οι μετρήσεις δείχνουν πως η πτώση που προήλθε από τα Τέμπη έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και, πλέον, μιλάμε για ένα σκηνικό προ Τεμπών, όπου η διαφορά μεταξύ των κομμάτων είναι περί των 5 μονάδων. Πιο αισιόδοξος όλων, ωστόσο, είναι ο Αμερικανός γκουρού Σταν Γκρίνμπεργκ, ο οποίος «βάζει στοίχημα» πως η Ν.Δ. θα πλησιάσει στις πρώτες το 35%. Για να δούμε αν θα πέσει μέσα.

Ενόχληση ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη

«Φωτιά» έχει πάρει το τελευταίο διάστημα το πολιτικό σκηνικό, κάτι στο οποίο έχει συντελέσει και το ΜέΡΑ25, που έχει έρθει έπειτα από χρόνια εμφατικά στο προσκήνιο, με το ίδιο άρωμα: εναλλακτικά νομίσματα, κλειστές τράπεζες και… αντάρτικα στις Βρυξέλλες. Στον ΣΥΡΙΖΑ, που ξέρουν πολύ καλά τον Βαρουφάκη, βλέπουν με μεγάλη καχυποψία τον τρόπο που κινείται ο πρώην υπουργός, καταλογίζοντάς του ιδιοτελή κίνητρα για να πάρει δημοσιότητα, τα οποία όμως «ρίχνουν νερό στον μύλο της κυβέρνησης», όπως λένε, καθώς δίνουν το δικαίωμα στον Μητσοτάκη να επαναφέρει τις μνήμες του 2015, που είναι τραυματικές.

Ακούρδιστη αντιπολίτευση

Και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν βάζει φρένο. Κατά τη χθεσινή συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή, έβαλε στο τραπέζι το σενάριο της ψήφου ανοχής. Πρόκειται για μια «εναλλακτική», ώστε να καταστήσει εφικτή την «προοδευτική διακυβέρνηση». Η αναφορά Τσίπρα, πάντως, δεν ήχησε άσχημα στο Μαξίμου, καθώς και αυτή θεωρείται πως αποτελεί εναλλακτική μορφή «κυβέρνησης ηττημένων». Αν στα παραπάνω προστεθεί και ο «μύλος που γίνεται τελευταία στο κόμμα Βελόπουλου, με τις βαριές κατηγορίες μεταξύ του προέδρου του και του Αντώνη Μυλωνάκη, τότε μάλλον ισχύει αυτό που μου έλεγε πολύπειρος παλαιός πολιτικός: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δουλεύουν όλα για τον Μητσοτάκη».

«Πάγος» Ελλάδας – Σερβίας

«Παγωμάρα» στις ελληνοσερβικές σχέσεις προκάλεσε η επιλογή της Ελλάδας να απόσχει από την ψηφοφορία για το αίτημα εισδοχής του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης πριν από λίγες ημέρες. Η Ελλάδα ήταν η μόνη από τις χώρες που δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο που δεν καταψήφισε το αίτημα, αλλά απέσχε από τη διαδικασία, γεγονός το οποίο ενόχλησε το Βελιγράδι και εκδηλώθηκε με δυσμενή σχόλια από τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ιβιτσα Ντάτσιτς. Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής ήταν η απόφαση της πρωθυπουργού της Σερβίας, Aνα Μπρνάμπιτς, να ακυρώσει προγραμματισμένη παρουσία της στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT